Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24 – 20u15: Mercedes aan kop, neutralisaties volgen elkaar op.

TotalEnergies Spa 24 – 20u15: Mercedes aan kop, neutralisaties volgen elkaar op.

Na de eerste pitstops nam Mercedes de leiding. Momenteel, na 3u30 wedstrijd, rijdt de #55 GruppeM Racing Mercedes van Maro Engel, Maximilian Buhk en Mikael Grenier op kop, gevolgd door de GPX Porsche van Christensen-Lietz-Estre. Op de derde plaats vinden we de #98 Rowe BMW. Frédéric Vervisch is met de Team WRT Audi de eerste Belg op positie vier. De Saintéloc Audi van Nicolas Baert en Gilles Magnus moest opgeven na een ongeval.

Vanaf het begin van het derde wedstrijduur volgden de neutralisaties elkaar op door diverse incidenten. Eerst omdat een Winward Mercedes in het grind stond. Na de herstart gebeurden meerdere aanrijdingen, waarbij ook Ulysse De Pauw (Team WRT – Audi) in het grind terecht kwam en iets later volgde een derde neutralisatie doordat de Beechdean Aston Martin uit de Silver Cup van de baan was gegaan. Laurens Vanthoor (KCMG – Porsche) is de tweede Belg op plaats zestien, gevolgd door Sarah Bovy (Iron Dames – Ferrari) op plaats achttien, die tevens op de tweede positie in de Gold Cup ligt.

Door een extra pitstop als gevolg van een lekke band en een tijdstraf van vijf seconden voor een snelheidsovertreding in de pitlane, vinden we de #32 Team WRT Audi van Vanthoor-Weerts-van der Linde momenteel op de 23ste plaats. De Beechdean Aston Martin van o.a. Maxime Martin is 25ste.

Alessio Picariello begon aan de wedstrijd met een dubbele stint en bracht zijn wagen naar de grens van de top 20. Momenteel ligt zijn Herberth Porsche 33ste en tweede in Pro-Am. Ook de Boutsen Racing Audi schoof stelselmatig op, maar na iets meer dan drie uur ging Karim Ojjeh van de baan. Dit veroorzaakte opnieuw een safety car-fase.

De wedstrijd was van korte duur voor de Saintéloc Audi van Baert-Magnus-Panis-Gazeau. César Gazeau ging na anderhalf uur bij het uitkomen van Blanchimont van de baan en raakte de muur. De wagen was te zwaar beschadigd om de strijd verder te zetten.