Home > #Hoofdnieuws > TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Stéphane Lémeret

TotalEnergies Spa 24: de Belgen aan het woord – Stéphane Lémeret

Autosportwereld.be wil u alle zestien landgenoten voorstellen voor de editie 2022 van de 24 Hours of Spa. De eerste in het rijtje is Stéphane Lémeret. Hij wordt in 2023 vijftig en zal als alles goed gaat, dan zijn 24ste uur 24 uur van Spa betwisten. De Brusselaar is er dit jaar echter ook bij en doet het met CMR Bentley samen met twee andere landgenoten, Maxime Soulet en Nigel Bailly. De Zwitser Antonin Borga is de vierde man in de vierde man in de #107 Bentley Continental GT3.

Foto’s: © SRO

Stéphane Lémeret is dus toe aan zijn 23ste deelname in de 24 Hours of Spa, een race waarin hij driemaal tweede werd en eenmaal derde. De Brusselaar blijft ondertussen actief, onder meer in de Europese en Franse GT4 en geeft ook present in deze editie van de 24 Hours of Spa en dat met de enige Bentley op de startlijst. Het is de eerste maal dat we drie Belgen in één wagen zien, sinds de Aston Martin van het kwartet Vandierendonck-Wauters-Dejonghe-Verbergt.

Stéphane, welke ambitie koester je voor deze editie?

“We hebben een goed team, met CMR, een team waarmee ik ook elders aan de slag ben en de auto lijkt me prima. Met ons team, waarmee we in de categorie Pro/Am uitkomen, zou ik zeker durven mikken op een podium in de klasse en als alles werkelijk echt goed loopt, droom ik zelfs van de zege. Het is belangrijk dat Maxime Soulet erbij is, gezien zijn ervaring met de wagen.”

Wat is het belang van de 24 Hours of Spa?

“Internationaal blijft het één van de grootste wedstrijden ter wereld, een race die toch bij veel constructeurs ook nog hoog op de agenda staat. Kijk maar naar de aanwezigheid van veel merken hier en het feit dat merken in Spa hun nieuwe auto’s voorstellen. Nationaal is het de race met de meeste Belgische fans, want tijdens de F1 zie hier veel meer buitenlanders dan landgenoten. Daardoor zie je ook interesse van Belgische sponsors voor deze race, iets waar ik ook mee aan de slag ga. Ik wil volgend jaar, als ik 50 wordt, mijn 24ste 24 uur van Spa rijden en daar kijk ik nu al naar uit.”

#107 CMR Bentley Continental: Maxime Soulet, Nigel Bailly, Antonin Borga en Stéphane Lémeret