Home > Circuit > Speedweek Spa: GT2 – British GT – FFSA GT

Speedweek Spa: GT2 – British GT – FFSA GT

GT2  – In de kwalificatiesessie voor race 1 van de GT2 European Series eindigden Nicolas Saelens en Peter Guelinckx tweede en derde met hun Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport, achter de KTM X-Bow GT2 van Filip Sladecka. Hun teamgenoten, Stienes en Bert Longin, besloten hun kwalificatie voor race 2 respectievelijk als tweede en zesde. Hier ging de snelste chrono naar Anders Fjordbach met zijn Brabham BT62.

British GT – Beide rijders kregen een kwalificatiesessie van tien minuten voorgeschoteld om via de som van hun beste rondetijd de startopstelling voor de twee uur durende wedstrijd te bepalen. Dit bracht Adam Balon en Sandy Mitchell met de Lamborghini van Barwell Motorsport bovenaan het klassement, met een voorsprong van slechts 23 duizendsten op Nick Halstead-Jamie Stanley (Fox Motorsport – McLaren 720S GT3). Ulysse De Pauw (RAM Racing – Mercedes-AMG GT3) eindigde met teamgenoot John Ferguson op de negende plaats. De race gaat zondag om 12u25 van start.

FFSA GT – Stéphane Lémeret (CMR – Toyota GR Supra GT4) behaalde een knappe polepositie voor race 1 van het weekend in Spa. Zijn teamgenoot Stéphane Tribaudini realiseerde in zijn kwalificatiesessie, voor race 2, de derde chrono. Benjamin Lessennes kon geen rondetijd laten optekenen door technische problemen met een sensor. De eerste wedstrijd start zaterdagavond om 20u35.