Home > F1 > F1 Frankrijk: eerste dag voor Ferrari

F1 Frankrijk: eerste dag voor Ferrari

Vrijdagmiddag stond de eerste vrije training in de Grand Prix van Frankrijk op het programma. Daarin was Charles Leclerc (Ferrari) de snelste. Max Verstappen (Red Bull) eindigde als tweede, Carlos Sainz (Ferrari) derde. Later op de dag volgt de tweede vrije training.

Foto: © FIA/F1

Nyck de Vries, die Lewis Hamilton (Mercedes) mocht vervangen in de eerste vrije training, begon sterk in Frankrijk. De Nederlander stond na tien minuten vijfde. Het was die andere Nederlander die de beste tijd neerzette. Max Verstappen zette een tijd neer van 1.35.727. Intussen had Pierre Gasly (AlphaTauri) een probleem met zijn krachtbron, waardoor de Fransman moest terugkeren naar de pits. Verstappen verbeterde zijn eigen tijd en had meer dan een seconde voorsprong op zijn teamgenoot, Sergio Perez. Charles Leclerc stond derde. Na iets meer dan een kwartier rijden, was George Russell (Mercedes) opgeschoven naar de vierde plek. Nyck de Vries stond nog steeds knap zesde.

De beste tijd van Verstappen bleef een tijdje staan, maar halfweg was het Carlos Sainz die de snelste tijd neerzette. Ook beide Mercedes schoven op, Russell stond derde, de Vries vierde. Lang kon Sainz niet van zijn snelste tijd genieten, want het was opnieuw Max Verstappen die de snelste was. De Nederlander zette een tijd neer van 1.34.021. Charles Leclerc stond tweede op iets minder dan één tiende van een seconde van Verstappen. Een kwartier voor het einde wisselden de twee van plek, want Leclerc zette de snelste tijd neer.

Met nog tien minuten op de klok stond Leclerc eerste, voor Verstappen en Sainz. Gasly stond knap vijfde, net voor Sergio Perez. Ook Nyck de Vries reed een sterke vrije training. De Nederlander stond negende. Kort voor het einde gingen de meeste rijders al naar binnen. Leclerc en Verstappen gingen wel nog de baan op. Maar de tijd van Leclerc werd niet meer verbeterd, waardoor de Monegask de snelste was in Frankrijk. Verstappen eindigde als tweede, Sainz derde.

Vrijdagmiddag stond de tweede vrije training in de Grand Prix van Frankrijk op het programma. Nadat Charles Leclerc (Ferrari) de snelste was in de eerste vrije training, zette nu zijn teamgenoot Carlos Sainz de snelste tijd neer. Leclerc werd tweede, Max Verstappen (Red Bull) derde.