Home > #Hoofdnieuws > Porsche Sprint Challenge Zolder: een handleiding

Porsche Sprint Challenge Zolder: een handleiding

Het is vandaag ‘zondag’ en dus gaan we racen. Op deze nationale feestdag is Circuit Zolder het toneel voor wedstrijden van de Porsche Sprint Challenge Benelux en de Belcar Sprint Series, twee reeksen die op hun manier de autosport toegankelijk willen maken, zowel sportief als budgettair. Voor de Porsche Sprint Challenge Benelux is Zolder de derde manche van het seizoen en de enige uitstap in België.

De Porsche Sprint Challenge Benelux is relatief nieuw in zijn concept anno 2022, met vijf meetings van één dag verspreid over drie verschillende circuits, met name Zandvoort, waar driemaal geracet wordt, Zolder en Assen. Het is een onderdeel van het bedrijf dat ook de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Endurance Trophy organiseert.

Alle meetings vinden plaats op weekdagen en duren maar één dag”, legt Lars Plato, seriesmanager van de Porsche Sprint Challenge Benelux uit. “Op die manier beperken we de te investeren tijd voor rijders en teamleden. Anderzijds hebben de rijders 150 minuten tracktime op één dag en dat is veel.

Dit seizoen gaat het om vijf meetings, waarvan er al twee, telkens in Zandvoort, afgewerkt zijn. Op de deelnemerslijst staan overigens niet alleen Porsche 992 GT3 Cup, maar ook oudere versies, zoals de ‘991’ en ‘997’ en ook de Porsche Cayman GT4 is welkom.

De doelgroep is eveneens divers, met de gentlemen drivers die doorgroeien uit de trackdays, een aantal jonge rijders en ook rijders met ervaring, maar we laten geen ‘Pro’-rijders toe”, vervolgt Plato de uitleg.

In Zolder zien we ook een aantal landgenoten op de nationale feestdag, waaronder de routinier Jos Janssen, maar ook een jonge rijder, Arthur Peeters, die we ook kennen uit het Belcar Endurance Championship, naast Kurt Hensen, Gregory Stevens en Joel Uylenbroeck.

Na Zolder volgen nog Assen (12 september) en Zandvoort (14 oktober).