Home > Rally > Rallyraid > Baja Aragon: primeur voor het G Rally Team, met Vanina Ickx op de OT3

Baja Aragon: primeur voor het G Rally Team, met Vanina Ickx op de OT3

Een paar maanden na de aankomst van de OT3’s in de werkplaatsen van het G Rally Team in Waver, vindt dit weekend het eerste officiële evenement van dit nieuwe project onder leiding van het team van Guillaume de Mévius plaats in Teruel (Spanje).

foto: ©Red Bull content pool

In de vierde ronde van de “FIA World Cup for Cross-Country Bajas”, zal de Baja Aragon het toneel zijn van een prachtige strijd tussen ’s werelds beste coureurs in de discipline. Er zijn namelijk maar liefst 37 SSV’s van de T3-categorie ingeschreven voor dit evenement! Het G Rally Team reist naar Spanje met drie bemanningen, waaronder twee vaste leden van het Red Bull Off-Road Junior Team. Enerzijds Cristina Gutierrez, wereldkampioen cross-country rally-raid (T3) in 2021. Ze zal voor het eerst sinds de Abu Dhabi Desert Challenge in maart terugkeren aan het stuur van de OT3, nadat ze verschillende evenementen in Extreme E met het X44 team van Lewis Hamilton. Rechts van haar vinden we Pablo Moreno Huete, met wie ze in het verleden twee keer meedeed aan de Dakar. Anderzijds is het de oprichter van het G Rally Team, Guillaume de Mévius, die ook achter het stuur van een OT3 zal zitten, vergezeld door François Cazalet. Na te hebben genoten van zijn eerste seizoen in rally-raids, inclusief zijn eerste deelname aan de Dakar, keert de jonge Belgische coureur terug naar het Baja-formaat, wat hem zo succesvol maakte op Portalegre in 2020. Laten we tot slot de uitzonderlijke aanwezigheid van Vanina Ickx en John Knight binnen het G Rally Team OT3 huldigen. Gesteund door ervaring op het hoogste niveau van de autosport, met enkele van de meest legendarische evenementen op haar naam (Dakar, 24 Hours of Le Mans, Pikes Peak, enz.), bereidt Vanina zich voor om voor de eerste keer deel te nemen aan een testen in SSV.

Guillaume de Mévius: “Ik ben erg blij en opgewonden om ons team op volle kracht en voor het eerst in Aragon te zien. Het is voor mij ook een geweldig emotioneel moment om met onze eigen voertuigen deel te nemen aan een wereldevenement. Ik hoop echt dat ons team het concurrentievermogen van de OT3 kan demonstreren in dit evenement op hoog niveau. Persoonlijk zal het doel als coureur zijn om kilometers te maken met mijn nieuwe bijrijder François Cazalet, maar ook en vooral om te proberen het best mogelijke resultaat te behalen!”

Na de technische en administratieve controles op vrijdag, start het evenement zaterdagochtend met de eerste getimede sector. Ruim 590 kilometer bijzonder zal het eindklassement bepalen, met een finish op het programma voor zondagmiddag.