Home > #Hoofdnieuws > Speedweek Spa: een voorbeschouwing

Speedweek Spa: een voorbeschouwing

Sinds 2018 organiseert SRO de Speedweek tijdens het weekend voor de 24 uur van Spa. Ook dit jaar werd een gevarieerd programma samengesteld met uithoudingsraces voor de GT2 European Series, het British GT en het FFSA GT4, aangevuld met éénzitter- en toerwagenwedstrijden van GB3 en het FFSA Tourisme.

(Foto: © SRO)

GT2 European Series

PK Carsport speelt met zijn twee Audi R8 LMS GT2 een hoofdrol in dit Europese GT-kampioenschap. Aan boord van de #11 vinden we Stienes Longin en Nicolas Saelens. Halfweg het seizoen staan zij met 102 punten aan de leiding in Pro-Am met zes punten voorsprong op hun teamgenoten Bert Longin en Peter Guelinckx die de Audi met #81 besturen. De Belgische duo’s worden gevolgd door Stefan Rosina die 84 punten heeft. De teams krijgen twee wedstrijden van 50 minuten voorgeschoteld, respectievelijk om 10u25 en 17u op zondag. Hier vindt u de deelnemerslijst.

British GT

Voor de wedstrijd in België, van dit zeer aantrekkelijke nationale uithoudingskampioenschap, telt de deelnemerslijst zeventien GT3-wagens en veertien GT4’s. Ulysse De Pauw is de enige Belg en komt sinds de wedstrijd in Donington met een Mercedes-AMG GT3 van RAM Racing aan de start. Samen met zijn Engelse teamgenoot John Ferguson scoorde hij zijn eerste overwinning bij de laatste wedstrijd op Snetterton. Hierdoor krijgen ze voor Spa een succespenalty waarbij hun verplichte pitstop twintig seconden langer moet duren dan de opgelegde minimumtijd van 150 seconden. De wedstrijd van twee uur start zondag om 12u25.

FFSA GT4

Maar liefst 43 wagens worden verwacht voor deze vierde manche van het seizoen, bestaande uit twee races van telkens één uur. Benjamin Lessennes (L’Espace Bienvenue – BMW M4 GT4) staat met zijn Nederlandse teamgenoot Ricardo van der Ende met 87 punten tweede in de klasse Silver met zeven punten achterstand op Roee Meyuhas-Erwan Bastard (Saintéloc Racing – Audi R8 LMS GT4). Stéphane Lemeret (CMR – Toyota GR Supra GT4) bekleedt met zijn Franse teamgenoot Stéphane Tribaudini met 50 punten de zesde plaats in de tussenstand van Silver. Angélique Detavernier (CSA Racing – Audi R8 LMS GT4) vertegenwoordigt de Belgische kleuren in Am en ze stond in Magny-Cours op de derde podiumtrede in deze klasse. Race 1 start zaterdagavond om 20u35 en race 2 zondag om 14u50.