Home > #Hoofdnieuws > GT4 European Series: Kenny Herremans blikt vooruit op Spa

GT4 European Series: Kenny Herremans blikt vooruit op Spa

Op 29 en 30 juli is de GT4 European Series te gast op het circuit van Spa-Francorchamps. Na de titel van vicekampioen van het Belgische team SRT in Pro-Am klasse vorig jaar, is het dit jaar aan een Belgische rijder om een mooie rol van betekenis te spelen in het felbevochten kampioenschap. Na drie weekends met telkens twee races van 60 minuten zijn we ondertussen halverwege het seizoen en de Leuvenaar Kenny Herremans staat derde in het rijdersklassement, op amper vier punten van de tweede plaats.

Halverwege het seizoen mag gerust gezegd worden dat na een eerste, een tweede en een derde plaats, naast nog eens twee poleposities, de Leuvenaar meer dan gewoon meedraait en dat in zijn eerste seizoen op internationaal niveau.

Vandaag wordt Herremans, die samen met de jonge Nederlander Dante Rappange in de V8 Racing Camaro uitkomt, zelfs gezien als titelkandidaat getuige onder meer de uitzonderlijke succesballast die hij al tweemaal heeft meegekregen.

Dat klopt inderdaad. Weinig mensen weten het, maar de voorbije twee weekends moesten wij tien seconden langer in de pits blijven staan tijdens onze pilotenwissel, een handicap die wij echter omgezet hebben in een mooie inhaalrace. Ik vind het weinig sportief, maar ik probeer mij zo weinig mogelijk druk te maken en ik wil blijven focussen op al het mooie wat ik vandaag meemaak. In Spa gaan we de druk niet uit de weg, want we willen, in aanwezigheid van onze commerciële partners, een aanval doen op de tweede plaats in het kampioenschap, die maar vier punten van ons verwijderd is”, vertelt de Leuvenaar bij Autosportwereld.be.  

“Mijn team en mijn management verdienen niet minder dan dat. Alles werd de voorbije maanden tot in de details voor mij geregeld van hotels tot vluchten, privé-testen, helm of zelfs een drinkbus. Wie had durven voorspellen dat ik na mijn Fiesta Cup-jaren hier zou staan? Nooit had ik dit durven dromen, maar dankzij mijn management en mijn trouwe partners sta ik hier vandaag vol vertrouwen en wil ik absoluut komend weekend weer op het podium staan. Ik knijp me elke dag in de arm en hoop niet wakker te moeten worden uit deze mooie droom.”

De wedstrijden van de GT4 European Series zijn voor vrijdag met start om 20u05 en zaterdag met start om 10u10.