Home > #Hoofdnieuws > Twee Belgische WK-kandidaten, maar twee heel verschillende weekends

Twee Belgische WK-kandidaten, maar twee heel verschillende weekends

Afgelopen weekend verliep erg uiteenlopend voor Belgen in strijd voor een wereldtitel in de autosport. Waar Thierry Neuville zo mogelijk zijn laatste WK-hoop zag eindigen met een zoveelste zege van Toyota-rijder Kalle Rovanperä, klom Stoffel Vandoorne met een podium in de tweede race in de straten van New York naar de leiding in het WK Formula E en dat met nog twee weekends van telkens twee wedstrijden te gaan.

Foto’s: © Hyundai en Mercedes

Met een voorsprong van 83 punten kan Kalle Rovanperä stilletjes gaan rekenen, want zelfs als de Fin niet meer wint, maar telkens tweede eindigt achter Neuville en geen punten pakt in de Powerstage, is hij kampioen. Met een volgende wedstrijd in Finland, is zelfs een wereldtitel in Ieper niet geheel uitgesloten…

Thierry en Martijn pakten de wedstrijd in Estland voorzichtig aan, omdat ze wisten dat het niet een van hun betere rally’s zou worden. Het Belgische duo moest tevreden zijn met de vierde plaats algemeen. “Het was een zwaar en uitdagend weekend voor ons”, vertelde Thierry na de rally. “Op de een of andere manier zijn we erin geslaagd om vierde te worden, wat echt het beste is dat we in dit evenement hadden kunnen verwachten. We blijven positief, blijven vechten en er is altijd hoop op verbeteringen.

WK leider Vandoorne

Een ander verhaal horen we bij Stoffel Vandoorne die een bijzonder goed Amerikaans weekend kende:

“De tweede plaats op zondag was een geweldig resultaat. Al met al is het hele weekend hier in New York City qua resultaten goed voor ons verlopen, met een vierde stek op zaterdag dus die tweede plek op zondag, zeker na wat er in de eerste race gebeurde met die grote crash. Het team moest het chassis vervangen en van de ene op de andere dag een volledig nieuwe auto opbouwen – en de nieuwe auto was echt goed. Hartelijk dank aan het hele team voor hun inzet en dit resultaat is er echt voor hen. Het is de negende keer op rij dat ik in de punten eindig en dat kan tellen in een titelstrijd. Ik ben altijd consistent geweest, maar vorig seizoen was het moeilijker om dat te laten zien met het meer willekeurige kwalificatieformaat. Dit jaar is het mogelijk om wat meer uit te blinken. Tot nu toe hebben we het heel goed gedaan, maar de concurrentie is supersterk. Het komt allemaal aan op kleine details en daar moeten we bovenop blijven zitten.”

Eind juli staat de dubbele race in Londen op het menu en Vandoorne is als leider in het WK zonder meer één van de favorieten op de titel.