Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: zeven op een rij voor Rovanperä

WRC Estland: zeven op een rij voor Rovanperä

Er staat geen maat op Kalle Rovanperä (Toyota). De WK-leider won nu ook vier van de vijf klassementsproeven in de namiddag en breidt zo zijn voorsprong uit tot een halve minuut op Elfyn Evans (Toyota). Ott Tänak (Hyundai) staat derde. Thierry Neuville (Hyundai) staat nog steeds vierde, op meer dan twee minuten van Rovanperä.

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

Rovanperä won de laatste drie klassementsproeven zaterdagvoormiddag en de Fin trok die vorm door. In de tweede passage van Elva had Rovanperä drie seconden voorsprong op Elfyn Evans. Ott Tänak werd derde. Thierry Neuville werd vijfde op acht seconden van Rovanperä. Ook de volgende klassementsproef, Mäeküla, werd gewonnen door Rovanperä. De jonge Fin had drie seconden voorsprong op Tänak en Evans. Thierry Neuville werd zesde op zeven seconden van Rovanperä.

In KP16, Otepää, stond er weer geen maat op Rovanperä. Elfyn Evans werd tweede, Ott Tänak derde. Een top drie die we al meer dan tien keer hebben gezien dit weekend. Thierry Neuville werd zesde op elf seconden van Rovanperä. “Om eerlijk te zijn, geen van de etappes vind ik echt leuk. De tweede keer zijn ze echt moeilijk en is het niet zo leuk”, vertelde Neuville na aankomst. De voorlaatste proef van de dag, Neeruti, werd alweer gewonnen door Rovanperä. Zijn zevende beste tijd deze zaterdag. Elfyn Evans finishte op één tiende van een seconde van Rovanperä. Geen Ott Tänak op drie, want het was Oliver Solberg (Hyundai) die de derde beste tijd neerzette.

De zaterdag werd afgesloten met een korte proef van 1,66 kilometer lang, Toyota Tartu. De overwinning ging niet naar Rovanperä, maar naar Adrien Fourmaux (Ford). De Fransman was net iets sneller dan Oliver Solberg en Ott Tänak. Thierry Neuville werd zesde op een seconde van Fourmaux. Zo sluit Rovanperä deze zaterdag af als leider. De Fin heeft 29 seconden voorsprong op Evans en één minuut en elf seconden op Tänak. Thierry Neuville staat vierde, wel op meer dan twee minuten van Rovanperä. Zondag staan er nog zes klassementsproeven op het programma in de Rally van Estland.

KP19: Tartu Vald 16,56 km05:48
KP20: Kanepi 116,48 km07:16
KP21: Kambja 115,95 km08:08
KP22: Tartu Vald 26,56 km10:00
KP23: Kanepi 216,48 km11:28
KP24: Kambja 2 (Power Stage)15,95 km13:18