Home > #Hoofdnieuws > WRC Estland: vier op vier voor Evans

WRC Estland: vier op vier voor Evans

Vrijdagvoormiddag stonden er vier klassementsproeven op het programma in de Rally van Estland. Craig Breen (Ford) begon de dag nog als leider, maar de Ier gleed van de weg in een bocht en heeft te veel schade. Zijn vrijdag zit er op. De nieuwe leider is Elfyn Evans (Toyota). De Brit won alle vier de klassementsproeven vrijdagvoormiddag en heeft twaalf seconden voorsprong op Ott Tänak (Hyundai) en achttien seconden op Kalle Rovanperä (Toyota).

Foto ©: Toyota GAZOO Racing

Het was Elfyn Evans die het best begon op vrijdag. De Brit was in de eerste passage van Peipisääre vier seconden sneller dan thuisrijder Ott Tänak en Kalle Rovanperä. Thierry Neuville (Hyundai) werd vijfde op veertien seconden van Evans. Ook de volgende klassementsproef, Mustvee, was een succes voor Evans. De Brit was één seconde sneller dan Tänak en bijna vijf seconden sneller dan Rovanperä. Thierry Neuville werd opnieuw vijfde, maar de Belg is nog niet helemaal tevreden. “Ik voel me nog niet zo comfortabel met de achterkant. Ik rijd vrij clean met een goede snelheid. en ik denk dat dat op dit moment de beste aanpak voor ons is. Kalle en Ott zijn erg snel en ik hoop dat we met Craig in gevecht kunnen zijn.”

KP4, Raanitsa, begon slecht na een crash van Craig Breen. De Ier moest na vijftien kilometer stoppen nadat hij van de weg gleed in een bocht. Zijn Ford had te veel schade en zijn zaterdag zit er op. De beste tijd was opnieuw voor Elfyn Evans. Evans was vier seconden sneller dan Rovanperä en Tänak. Thierry Neuville werd voor de derdemaal vijfde en staat vierde in Estland, op een halve minuut van Evans. Ook de laatste klassementsproef op vrijdagvoormiddag, Vastsemöisa, ging naar Evans. Zo won de Brit alle vier de KP’s. Rovanperä werd tweede, Tänak derde. Thierry Neuville werd pas negende, op negen seconden van Evans.

Zo staat Elfyn Evans na vijf klassementsproeven aan de leiding in Estland. De Brit heeft twaalf seconden voorsprong op Ott Tänak en bijna negentien seconden op Kalle Rovanperä. Thierry Neuville staat vierde, wel op 41 seconden van Evans. Deze namiddag volgen er nog vier KP’s.

KP6: Peipisääre 224,35 km14:16
KP7: Mustvee 217,09 km15:14
KP8: Raanitsa 221,45 km16:57
KP9: Vastsemöisa 26,70 km18:00