Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Audi mikt op vijfde overwinning in Spa

Spa 24: Audi mikt op vijfde overwinning in Spa

Audi wil zijn zegetocht voortzetten tijdens de 74e editie van de 24 uur van Spa, van 28 tot 31 juli. De Audi R8 LMS mikt al op zijn derde 24-uurs overwinning dit jaar. Niet minder dan twaalf Audi R8 LMS-deelnemers zullen meedoen aan ’s werelds grootste GT3-race in de Belgische Ardennen.

Foto ©: Audi

Audi wil hun succesverhaal voortzetten in Spa, waar ze in 2011, 2012, 2014 en 2017 overwinningen behaalden. Twee van de teams die daar succesvol waren – WRT en Saintéloc Racing – zijn terug bij Audi Sport. Daar komen Attempto Racing, Boutsen Racing en Tresor by Car Collection nog bij. De 24 Uur van Spa is een thuisrace voor twee teams: Boutsen Racing komt uit Waver, op anderhalf uur rijden van Spa. Onder leiding van Olivia Boutsen en Olivier Lainé heeft het team al vaak deelgenomen aan de 24 uur van Spa. Voor de eerste keer zet het team een Audi in voor hun piloten Adam Eteki, Benjamin Lessennes, Antoine Leclerc en Karim Ojjeh.

Het WRT-team uit Baudour, op zo’n 180 kilometer van het circuit, behaalde in 2011 de eerste overwinning voor Audi op Spa en in 2014 won het team er nog eens. De vijf rijders waarop het team rekent, omvatten twee profploegen van Audi Sport Team WRT. Kelvin van der Linde, Dries Vanthoor en Charles Weerts vormen een sterke combinatie. Tijdens de 24 uur van Spa in 2021 reed het trio een geweldige comeback van achteraan bij de start en eindigde nog als tweede. Nico Müller en Frédéric Vervisch nemen ook deel en krijgen ondersteuning van Valentino Rossi, negenvoudig wereldkampioen bij de moto’s. Daarnaast zet Team WRT nog drie andere auto’s in, waaronder die met Ulysse De Pauw. De Belg rijdt samen met de broers Arnold en Maxime Robin en de Japanner Ryuichiro Tomita.

Audi Sport rijder uit het FIA WTCR, Gilles Magnus, zal de zusterauto van het Saintéloc team delen met Nicolas Baert, César Gazeau en Aurélien Panis. Zij zijn ingeschreven in de Silver klasse.

De rijders en teams voor Spa:

Boutsen Racing
Audi R8 LMS #10 Adam Eteki/Benjamin Lessennes/Antoine Leclerc/Karim Ojjeh

Tresor door Car Collection
Audi R8 LMS #11 Daniele Di Amato/Alberto Di Folco/Pierre Alexandre Jean/Lorenzo Patrese

Audi Sport Team Tresor
Audi R8 LMS #12 Mattia Drudi/Luca Ghiotto/Christopher Haase

Audi Sport Team Saintéloc
Audi R8 LMS #25 Lucas Légeret/Christopher Mies/Patric Niederhauser

Juniorenteam Saintéloc
Audi R8 LMS #26 Nicolas Baert/César Gazeau/Gilles Magnus/Aurélien Panis

Team WRT
Audi R8 LMS #30 Benjamin Goethe/Thomas Neubauer/Jean-Baptiste Simmenauer
Audi R8 LMS #31 Finlay Hutchison/Diego Menchaca/Lewis Proctor
Audi R8 LMS #33 Ulysse De Pauw/Arnold Robin/Maxime Robin/Ryuichiro Tomita

Audi Sport Team WRT
Audi R8 LMS #32 Kelvin van der Linde/Dries Vanthoor/Charles Weerts
Audi R8 LMS #46 Nico Müller/Valentino Rossi/Frédéric Vervisch

Audi Sport Team Attempto
Audi R8 LMS #66 Ricardo Feller/Dennis Marschall/Markus Winkelhock

Attempto Racing
Audi R8 LMS #99 Alex Aka/Juuso Puhakka/Nicolas Schöll/Marius Zug