Home > Circuit > Fun Cup 25: sterke prestatie van Clubsport Racing

Fun Cup 25: sterke prestatie van Clubsport Racing

De zege in de voorbije 25 uur VW Fun Cup in Spa-Francorchamps was weggelegd voor het kwintet Leenders-Lalmand-Smits-de Wilde-Ayari in een bolide van Groupe Lemoine by 3M3 en de tweede plaats ging enigszins onverwacht, maar zeer verdiend naar het piepjonge Vlaamse team Clubsport Racing uit Halle. Koen De Wit, Pieter Ooms, Olivier Aerts en Paul Theysgens reden een foutloze wedstrijd en werden tweede algemeen en wonnen het Fun-klassement, de rankschikking voor de teams zonder Top Guns, of professionele rijders.

Foto’s: © Stivo/Clubsport Racing

Toegegeven, op vlak van communicatie was deze editie van de 25 uur VW Fun Cup een flop, maar sportief was de strijd erg mooi. De meest opvallende prestatie was er zonder meer voor Clubsport Racing, het team van Philip Vandewalle, want dat team is amper acht maanden oud en manifesteerde zich afgelopen weekend als een zeer sterke formatie.

We werden vooraf in geen enkele voorbeschouwing opgenomen, niet als favoriet, maar ook niet als outsider en met een ijzersterke strategie, puik werk van de rijders en goed teamwerk in de pitlane, hebben we bewezen dat de analisten zich vergist hebben”, vertelt een trotse Philip Vandewalle aan Autosportwereld.be. “Wij geloofden in ons kunnen en met een zeer sterke aanpak van de race, zijn we misschien zelfs nog iets hoger geëindigd dan we zelf hadden verwacht. En bekijk de namen eens die achter ons zijn gefinisht, dat zijn geen kleine jongens. De strijd was 25 uur lang van een erg hoog niveau en ik ben dan ook bijzonder trots op het team en wens iedereen bij deze nog eens te bedanken. Voor Clubsport Racing is dit geen eindpunt in de VW Fun Cup, want ik ben ervan overtuigd dat we nog beter kunnen en dat willen we in 2023 zeker bewijzen. Maar deze competitie is voor ons niet het eindpunt, we willen absoluut verder denken in de autosport, maar dat is voor de langere termijn.

De tweede bolide van het team, met onder meer Philip Vandewalle zelf achter het stuur, was ook op weg naar een mooi resultaat, tot één van de rijders jammer genoeg van de baan ging en het voor het team over en uit was.

De zesde van zeven manches van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022 vindt plaats op 16 en 17 september op het circuit van l’Anneau du Rhin.