Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: geslaagde Belgisch-Duitse meeting op Glosso

BK Rallycross: geslaagde Belgisch-Duitse meeting op Glosso

Op het Glosso-circuit te Arendonk werd afgelopen weekend de vierde manche van het Belgische kampioenschap rallycross afgewerkt. Na het bezoek van de Belgen aan de Estering in Duitsland was het ditmaal het Duitse kampioenschap dat naar België kwam.

Mede dankzij de Duitse deelnemers werden ruim 120 inschrijvingen genoteerd. Daardoor werd de wedstrijd over twee dagen verreden met twee heats op zaterdag, een derde heat op zondag waarna de (halve) finales volgden. Verder was het dan ook nog eens prima zomerweer, niet te warm, waarbij het stof de kletsnatte weersomstandigheden van de vorige wedstrijd op Glosso deed vergeten. Heel wat kijklustigen kregen haast doorlopend actie op het circuit voorgeschoteld.

Bij de Supernationals plus 2000cc was het Kristof Bex die met zijn vertrouwde maar nog steeds geweldige Volvo S40 heerste op het droge Glosso-circuit. Bex was de beste in elk van de drie reeksen, zette zijn reeks verder in de halve finales en won vervolgens de finale met bravoure, voor twee andere Volvo-rijders, Glenn Cools en Ludo Hermans. In deze klasse maakte Danny De Beuckelaer een opgemerkte terugkeer met een Opel Corsa. Hij eindigde, strijden tegen een overmacht aan BMW en Volvo, achtste. “De wagen staat nog niet helemaal op punt, en de kleine voorwiel aangedreven Corsa is zeker geen voordeel tegen de BMW en Volvo hier op dit circuit.“, gaf De Beuckelaer mee.

In RX3 (Super1600) was het Nick Vanalken die met zijn Volkswagen Polo als eerste over de finishlijn kwam voor Davy Van Den Branden (Citroën DS3) en Yves Teelen (Peugeot 208). En dat moet vooral voor de Citröen-rijder een bemoedigend resultaat zijn. De DS3 werd na een crash in Buxtehude heropgebouwd. Dit weekend moest na de eerste heat op zaterdag de motor worden vervangen en met de reservemotor een tweede plek behalen moet voor het team aanvoelen als een overwinning.

In een erg druk bezette klasse Supernationals onder 2000cc wist BMW-rijder Martijn Vanhove die naar de winst reed. Met zijn BMW 1M bleef hij in de finale merkgenoot Kurt Lambers voor. Een tevreden Joël Strackx vervolledigde het podium met zijn Honda Civic. Ook hier zagen we een come-back en dat van Filip Baelus. Die had de bekende volvo C30 bij en eindigde uiteindelijk veertiende. “Ik amuseerde me zaterdag en zeker in de tweede reeks waar ik wat strijd had. Het was wel opnieuw wennen na vier jaar.”, zei Baelus over de eerste dag.

De overige winnaars waren Romuald Demelenne (X-Cross Car Junior), Kobe Pauwels (X-Cross Car Senior) en Mark Van Eyken (Superbuggy RX).

Een andere winnaar was de organisatie van Glosso zelf. Die was erin geslaagd het weekend haast vlekkeloos te laten verlopen waarbij de laatste finale netjes voor 17u op zondagnamiddag was afgewerkt. Verder was het opvallend hoe het Duitse kampioenschap is verbeterd tegenover het laatste bezoek aan België en ook nog eens alom tegenwoordig was op het Glosso-circuit met panelen waarop hun kampioenschapssponsor werd vermeld. Wie weet is zo een kampioenschapssponsor een idee voor het Belgische kampioenschap?