Home > #Hoofdnieuws > Zolder Electrified: Martin sluit als leider van het weekend de zaterdag af

Zolder Electrified: Martin sluit als leider van het weekend de zaterdag af

Op zaterdagnamiddag stonden de kwartfinales in beide reeksen op het programma. Telkens stonden er drie wagens op de grid om uit te vechten wie door mocht naar hun respectievelijke eerste en tweede halve finale van morgen. Doordat Maxime Martin (Romeo Ferraris) deze ochtend pole wist te halen en zijn kwartfinale ook kon winnen, blijft onze landgenoot op koers om King of the Weekend te worden.

  • Kwartfinale één Furious Pool – Onze landgenoot Maxime Martin mocht in zijn kwartfinale met zijn Romeo Ferraris vanop pole starten. Deze kon hij ook verzilveren door als eerste door bocht één te gaan en daarna redelijk gemakkelijk deze te behouden tot aan de streep drie ronden later. Veel gevechten zagen we niet enkel toen Luca Filippi (Romeo Ferraris), Mattias Ekström (Cupra) wou voorbijsteken ging hij even mis want hij miste zijn rempunt, waardoor hij de Jacky Ickx-chicane moest afsnijden en door het grind gaan waardoor hij tijd verloor en laatste werd. Dit betekent ook dat de Italiaan morgen in halve finale twee zal aantreden en Ekström en Martin, die als enige nog het maximum van de punten heeft dit weekend, in halve finale één.
  • Kwartfinale twee Furious Pool – De laatste race van de dag werd met de grootste voorsprong van de dag gewonnen. Mikel Azcona (Hyundai) zette deze ochtend geen tijd neer, maar wist dit goed te maken door met bijna twee seconden te winnen op eerste achtervolger en teamgenoot Nicky Catsburg. De Nederlander was de ganse race in gevecht met Jordi Gené (Cupra), waardoor Azcona gemakkelijk kon wegrijden en zich plaatsen voor halve finale één.
  • Kwartfinale één Fast Pool – Nadat Jean-Karl Vernay (Hyundai) deze ochtend de pole haalde, wist hij deze niet te verzilveren, want door een mindere start viel hij meteen terug naar plek drie. Hierdoor konden de beide Cupra van Tom Blomqvist en Adrien Tambay het onderling met elkaar uitvechten wie de leiding nam in deze race. Omdat Tambay iets te snel de bocht inging verloor hij wat tijd waardoor Vernay toch terug kon komen. De drie ronden durende race was de hele tijd haasje over van wie waar lag, maar uiteindelijk werd het gevecht tot aan de streep tussen beide Cupra dat Blomqvist voor zijn teamgenoot won. Zij plaatsen zich voor halve finale één, terwijl Vernay terugvalt naar halve finale twee, maar morgen wel vanop pole mag beginnen.
  • Kwartfinale twee Fast Pool – Tijdens de tweede kwartfinale gingen de drie tenoren, Norbert Michelisz (Hyundai) en de beide Romeo Ferraris van Giovanni Venturini en Bruno Spengler, samen de eerste bocht in. Dit eindigde bijna fataal voor Michelisz, want toen hij en Spengler zij aan zij aan de buitenkant zaten werd de Hongaar richting de grindbak geduwd, waardoor hij naar de laatste plaats viel, maar ook de Canadees wat tijd verloor. Omdat dit gevecht de volledige race duurde kon Venturini redelijk gemakkelijk vooraan blijven en zich als laatste plaatsen voor halve finale één. Het gevecht tussen de twee kemphanen bleef duren tot op de streep waar het verschil slecht een neus was van de wagen van Michelisz.

Morgen begint om 10u05 het elektrisch geweld weer op Zolder met de eerste halve finale in de Fast Pool. Later op de dag volgen nog de tweede halve finale (10u21) en de eerste (13u05) en tweede (13u21) halve finale in de Furious Pool om de dag te eindigen met de super finales van de Fast (15u35) en Furious (17u45) pools.