Home > #Hoofdnieuws > Zolder Electrified: Martin en Vernay zetten de toon in de ETCR

Zolder Electrified: Martin en Vernay zetten de toon in de ETCR

Dit weekend komt de ETCR naar Zolder. Gisteren werden de twee groepen verdeeld en vrije trainingen gereden, maar vandaag begint het echte werk. Deze voormiddag stonden de kwalificatiesessies in beide groepen op het programma. In respectievelijk de Fast en Furious pools mogen Jean-Karl Vernay (Hyundai) en onze landgenoot Maxime Martin (Romeo Ferraris) deze middag vanop pole vertrekken

Gisteren bepaalde een loting dat Jean-Karl Vernay, Norbert Michelisz (Hyundai), Tom Blomqvist, Adrien Tambay (Cupra), Bruno Spengler en Giovanni Venturini (Romeo Ferraris) het ganse weekend het tegen elkaar zullen opnemen in de Fast Pool en zij waren vandaag ook als eerste aan zet. Met een 1’36″754 in de eerste kwalifcatiesessie was het meteen raak voor Vernay. De Fransman sneed tijdens zijn tweede run de Thierry Boutsen Chicane af, waardoor hij, maar één tijd neerzette. Toch was hij met zijn eerste run drie tienden sneller dan Blomqvist en vijf tienden sneller dan Tambay. Even leek niet Tambay, maar Michelisz zich te plaatsen voor kwartfinale één, maar ook hij sneed dezelfde chicane af waardoor ook zijn tijd werd gedeletet en slechts de vijfde tijd kon neerklokken.

De zes overgebleven rijders: Maxime Martin, Luca Filippi (Romeo Ferraris), Jordi Gene, Mattias Ekström (Cupra), Nicky Catsburg en Mikel Azcona (Hyundai) komen dit weekend dus uit in de Furious Pool. Het weekend begint erg goed voor Martin, want hier in Zolder mag hij vanmiddag vanop pole vertrekken. Met een 1’35″858 zette hij de snelste tijd van het weekend tot nu toe op de tabellen. Hiermee was hij drie tienden sneller dan Ekström en een volle seconde sneller dan Filippi. De Italiaan kon zich maar net kwalificeren voor de eerste kwartfinale, want Nicky Catsburg zette een snelle tijd neer in de tweede kwalificatie, maar kwam 28 duizendsten te kort om het laatste ticket voor kwartfinale één te bemachtigen. Gene en Azcona konden in beide kwalifcaties geen tijd zetten, want ze gingen steeds over de track limits en Gene kwam zelfs niet buiten voor Q2, want hij had een lek.

Vanmiddag vinden de kwartinales plaats. Te beginnen met kwartfinale één van de Fast Pool om 14u30. De andere volgen dan om 14u46 (kwartfinale twee Fast Pool), 17u30 (kwartfinale 1 Furious Pool) en 17u46 (kwartinale twee Furious Pool).