Home > Rallycross > DIVERS > WRX 2022: start opnieuw uitgesteld

WRX 2022: start opnieuw uitgesteld

Eind vorige maand, net voor het Europese rallycross weekend in het Zweedse Höljes deelde de rallycross promotor mee dat de eigenlijke start van het FIA Wereldkampioenschap rallycross voorzien zou zijn voor eind juli, op de Nürburgring in Duitsland.

Die plannen zijn ondertussen alweer achterhaald. Volgens de nieuwe kalender zal het FIA Wereldkampioenschap rallycross nu half augustus beginnen in het Noorse Hell. Zoals eerder werd bekendgemaakt gaat het wereldkampioenscap rallycross vanaf dit jaar volledig elektrisch.

De promotor deelt nu mee om de teams nog eens twee extra weken de tijd te geven om zich in de best mogelijke omstandigheden te kunnen voorbereiden op het nieuwe tijdperk voor rallycross. Als voornaamste reden wordt de achterstand bij de levering van de nodige onderdelen opgegeven. Het kampioenschap start dan meer bepaald tijdens het weekend van 13 en 14 augustus in het Noorse Hell.

In de vernieuwde kalender zal de Nürburgring nu het seizoen afsluiten en dat tijdens het weekend van 12 en 13 november. Ook de rijders van Euro RX3 (Super1600), met onder meer Kobe Pauwels, zullen daar hun seizoen afsluiten. Voor RX2e, met Viktor Vranckx, eindigt het seizoen in Barcelona (29 en 30 oktober). Enzo Ide rijdt de laatste wedstrijd in Euro RX1 (Supercars) in Francorchamps tijdens het weekend van 8 en 9 oktober.