Home > Electric > Divers > Extreme E: olijfgaarden en offroad racen op Sardinië

Extreme E: olijfgaarden en offroad racen op Sardinië

Dit weekend herneemt na een lange pauze het tweede seizoen van de Extreme E met een dubbelaffiche op Sardinië. De tien teams en twintig rijders zullen hun elektrische offroad SUV sturen over een parcours van ruim zeven kilometer. Het wordt een dubbelaffiche die zal worden gespreid over deze week met een eerste evenement op 6 en 7 juli, terwijl een tweede luik van de NEOM Island X Prix wordt afgewerkt in het weekend van 9 en 10 juli.

foto: ©extreme-e.com

Het Extreme E kampioenschap blijft trouw aan zijn concept van “race for the planet” en duurzaamheid. Op Sardinië werkt Extreme E samen met Vodafone Business en werd een “early warning” systeem opgesteld dat een vroege waarschuwing moet geven voor bosbranden en zo een ramp als die in 2021 moet voorkomen. Bosbranden veegden toen heel wat vegetatie weg. Er zal ook een aanvang worden genomen met het herstel van de olijfgaarden die werden vernield.

In de shakedown was het alvast het Amerikaanse team van Sara Price en Kyle Leduc die de snelsten waren met de GMC Hummer EV Chip Ganassi Racing machine.