Home > Circuit > WTCR Portugal: WTCR maakt zich op voor 100ste race

WTCR Portugal: WTCR maakt zich op voor 100ste race

Zondag staat in Vila Real de 100ste race in de geschiedenis van de WTCR op het programma. Gabriele Tarquini (2018), Norbert Michelisz (2019) en Yann Ehrlacher (2020 en 2021) hebben de vier WTCR-titels op hun naam geschreven en blikken terug op hun wereldtitels.

Foto ©: WTCR

Alle drie komen ze dit weekend in actie in het noorden van Portugal. Michelisz en Ehrlacher komen uit voor BRC Hyundai N Squadra Corse en Cyan Racing Lynk & Co. Gabriele Tarquini, die aan het einde van vorig seizoen zijn carrière als rijder beëindigde, zal aanwezig zijn om Michelisz’ vooruitgang te volgen in zijn nieuwe rol als teammanager van het Italiaanse BRC-team. “Het is geweldig om deel uit te maken van deze geweldige familie,” zei Tarquini, die niet alleen de eerste WTCR-titel won, maar ook de eerste WTCR-race in Marokko in april 2018. “Ik ben erg trots dat ik deze titel heb gewonnen. Het was mijn laatste wereldtitel en het is een mooie herinnering.”

Michelisz, die net als Tarquini een titel won met het BRC-team, zei: “Het betekent veel, maar het is een moment waarop je beseft hoe snel de tijd verstrijkt, want ik herinner me de allereerste race in Marrakech en het voelt niet als 100 races geleden. Ik ben erg trots op iedereen die meedoet, want het format is fantastisch en om zo ver te komen toont de inzet die er is.”

Nadat hij in 2020 zijn eerste WTCR-titel won, herhaalde Ehrlacher dit 12 maanden later voor Cyan Racing Lynk & Co, waarmee hij de eerste rijder werd die de WTCR-titel meer dan één keer won en dat op de jonge leeftijd van 25 jaar. “Het is veel voor een serie om 100 races te hebben en ik ben echt blij om er deel van uit te maken,” zei de Fransman.”Ik ben bij twee fabrikanten en drie teams geweest, maar het voelt als gisteren dat we aan de eerste race begonnen en het is leuk dat de serie zo doorgaat.”

Misschien wordt onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou – Audi) wel de nieuwe wereldkampioen in de WTCR. Magnus staat na vier races tweede en heeft een achterstand van 34 punten op de Spanjaard Mikel Azcona (BRC Hyundai N Squadra Corse). Vila Real wordt de eerste van zes kansen voor Magnus om de achterstand op Azcona te verkleinen.