Home > Circuit > In een notendop: ELMS – GT Open – GT3

In een notendop: ELMS – GT Open – GT3

ELMS – De teams uit de European Le Mans Series konden vandaag in Monza twee collectieve testsessies afwerken. In de ochtend mochten ze 115 minuten van het circuit gebruik maken, in de namiddag was dit met 175 minuten net geen drie uur. De snelste tijd van de dag (1:39.382) ging naar Alessio Rovera met de AF Corse Oreca 07.

Mühlner Motorsport was met zijn Oreca 07 ’s ochtends op een dertiende plaats (1:41.367) te vinden, en na de middags waren ze mooi derde (1:39.483)! Beide rondetijden werden door Thomas Laurent op de tabellen gezet. Ugo de Wilde legde in totaal achttien ronden af.

In LM GTE klokte Alessio Picariello (Absolute Racing – Porsche) tijdens de voormiddag de snelste tijd (1:49.643). In de namiddag was hij derde (1:49.811). De wagen van Sarah Bovy vonden we op de vijfde en zevende positie in deze klasse. Zowel Picariello als Bovy legden elk 36 ronden af.

Hieronder vindt u de deelnemerslijst voor de vier uur durende wedstrijd van zondag. Tom Van Rompuy is niet aangemeld bij DKR Engineering.

GT Open – Racing Trevor, een Slovaaks team, zal voor de wedstrijd in Hongarije een BMW M4 GT3 inzetten. Dit is zo de eerste M4 GT3 in het International GT Open. De wagen wordt toevertrouwd aan fabrieksrijder Jesse Krohn en de Tsjech Dennis Waszek.

GT3 – Porsche toonde foto’s van zijn nieuwe 911 GT3 R, die gebaseerd is op het type 992. Wanneer de wagen zijn competitiedebuut zal maken is nog niet geweten.

(Foto: © Porsche Motorsport)