Home > F1 > F1: Mercedes blij met beslissing FIA

F1: Mercedes blij met beslissing FIA

Foto ©: Mercedes

In een persconferentie voorafgaand aan de Canadese Grand Prix spraken George Russell en Lewis Hamilton hun tevredenheid uit over het feit dat de FIA de kwestie van het stuiteren aanpakt.

In een persconferentie op vrijdag werden de twee Mercedes-rijders uitvoerig gevraagd naar hun reactie op de beslissing van de FIA over het stuiterprobleem. Het Duitse team was het meest uitgesproken over dit onderwerp en vroeg de FIA om iets te doen aan het probleem van het stuiteren, voor de veiligheid van de rijders. Een oproep die werd gehoord, want de autoriteiten zullen het vanaf de Canadese Grand Prix onderzoeken.

Lewis Hamilton sprak in het bijzonder over de gezondheid van de rijder, die volgens hem in deze situatie de prioriteit moet hebben. “Voor mij is veiligheid het allerbelangrijkste. Ik denk dat minstens één rijder in elk team over dit probleem heeft gesproken. Maar het is positief om te zien dat de FIA eraan werkt om dit op te lossen en te verbeteren, want we hebben deze auto voor minstens enkele jaren. Het gaat er niet om dat we de komende vier jaar gewoon met de stuiter gaan lopen, het gaat erom dat we hem helemaal uitbannen. De rijders willen in de toekomst geen rugproblemen krijgen.”

Ook in de persconferentie zei Russell dat hij de tijd wilde nemen om de maatregelen van de FIA te bekijken om de doeltreffendheid ervan te beoordelen. “We moeten afwachten en zien wat er gebeurt. Zelfs voor de teams die het minst te lijden hebben, is het nog steeds een agressieve en hobbelige rit. De FIA heeft toegang tot alle gegevens over de verticale versnellingskracht die wij ervaren en die gaan verder dan wat wij als gezond zouden beschouwen. Niemand bij Mercedes weet of dit prestaties zal opleveren of juist een negatief effect zal hebben.”

Vanaf de race in Montreal zal de FIA gegevens analyseren over vloerslijtage en het stuiteren die de rijders op de baan ervaren. Teams als Mercedes zullen zich daaraan moeten aanpassen, maar dat leek de twee rijders van het Duitse team niet te verontrusten. In Canada verwacht Mercedes minder te lijden dan in Baku , op een vlakker circuit. Mercedes pushte de auto te ver in Azerbeidzjan, waardoor er veel gestuiter was op de rechte stukken.