Home > Moto > Internationaal > Isle of Man TT: Mark Purslow laat het leven

Isle of Man TT: Mark Purslow laat het leven

De Isle of Man TT races zijn altijd een bron van tegenstrijdige gevoelens. Aan de ene kant is er het kwalificatieduel tussen Dean Harrison, snelste met gemiddelde van 131.77 mijl per uur, en Davey Todd op de Milenco by Padgett’s Honda (131.66 mijl per uur). Aan de andere kant is er zoals bijna ieder jaar een trieste tegenbalans.

foto:©iomtt.com & twitter

Gisteren overleed de 29-jarige Welchman Mark Purslow na een zwaar ongeval in de kwalificatiesessie. Purslow ging van de baan op Ballagarey en werd geëvacueerd. De sessie werd (net als op dinsdag trouwens) met rood afgevlagd en de daaropvolgende sidecar sessie afgelast. Mark Purslow nam in 2017 al deel aan de Supersport en Lightweight races en won bij zijn debuut de Lightweight klasse in de 2015 Manx Grand Prix.

Eerder deze week waren er ook al zware ongevallen bij Laurel Bank. De Brit Dave Moffitt werd toen afgevoerd naar een hospitaal in Liverpool waar zijn toestand “ernstig maar stabiel” werd genoemd. Andere slachtoffers werden Michael Sweeney, ongeval bij mijlpaal 11, en Sam West, bij Laurel Banks. Beide rijders hadden verwondingen aan armen en hand maar werden ondertussen al ontslagen uit het hospitaal.

En hoewel er unanimiteit heerst onder de deelnemers, die de risico’s aanvaarden, zullen de voorvallen waarschijnlijk de kritiek op de races opnieuw doen oplaaien.