Home > Circuit > Fanatec GT: Team WRT klaar voor Paul Ricard

Fanatec GT: Team WRT klaar voor Paul Ricard

Foto ©: Team WRT

De Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS is dit weekend terug met één van de meest iconische races van de Endurance Cup, de Circuit Paul Ricard 1000 KM. Het is de op één na langste race op de GTWCE-kalender na de TotalEnergies 24 Hours of Spa en dient als generale repetitie voor de ‘grote’ wedstrijd in de Ardennen.

De race in Zuid-Frankrijk heeft een duidelijke persoonlijkheid gekregen dankzij de vele interessante ingrediënten: het snelle, technische en moeilijke 5,771-km lange circuit is nooit gemakkelijk te beheersen. De zes uursrace, die start in de middag en eindigt in volle duisternis op zaterdag, het warme weer en de aangename omgeving, dragen allemaal bij om van deze race een speciaal evenement te maken.

Team WRT komt in goede vorm aan op Paul Ricard. Door de overwinning in de openingsrace van de Endurance Cup in Imola leidt de Belgische ploeg met het trio Dries Vanthoor-Charles Weerts-Kelvin van der Linde het klassement voor teams en rijders, terwijl Team WRT ook bovenaan staat in de algemene GTWCE-stand, met Vanthoor en Weerts op de derde plaats. In de Endurance Silver Cup staat een ander trio van Team WRT, gevormd door Benjamin Goethe-Thomas Neubauer-Jean Baptiste Simmenauer, eveneens aan de leiding van het klassement.

Team WRT zal zijn gebruikelijke vijf auto’s opstellen, waarvan twee in de Silver Cup en één in de Gold-klasse. Drie rijders van het team (Vanthoor, Vervisch en Van der Linde) en één van het FIA WEC-team (Frijns) hebben afgelopen weekend in de 24 uur van de Nürburgring een fantastische overwinning behaald aan het stuur van een Audi. In de aanloop naar de 1000 KM van Ricard verklaarde Team WRT-hoofddirecteur Vincent Vosse het volgende: “Paul Ricard is altijd een uitdagend circuit voor ons geweest, maar we hebben de afgelopen twee jaar bewezen dat we het goed kunnen doen als we geen fouten maken. Het is een lange race, die in het donker eindigt, en het is een goede voorbereiding op de 24 uur van Spa. We hebben hier deze winter getest en we hebben er alle vertrouwen in. Het zal belangrijk zijn om ons goed te kwalificeren en geen fouten te maken, want het evenement is geconcentreerd op twee dagen.”

Dries Vanthoor: “Ik kijk ernaar uit om op de Paul Ricard te zijn, wat een belangrijke race voor ons zal zijn aangezien we aan de leiding staan in de Endurance Cup. We hebben het de voorbije twee jaar goed gedaan en hoewel het misschien geen Audi-circuit is, zullen we proberen om maximale punten te scoren en het van daar over te nemen.”