Home > Electric > FE Jakarta: alles wat u moet weten voor dit weekend

FE Jakarta: alles wat u moet weten voor dit weekend

Voor de negende ronde van het Formule E kampioenschap, trekken de teams en rijders dit weekend naar Indonesië. In de hoofdstad van het land, Jakarta, is het de eerste maal dat de FE er neerstrijkt. Deze negende E-Prix betekent ook meteen dat het kampioenschap over de helft van dit achtste seizoen zit.

Foto’s © Formula E

Voor de start van het weekend staat onze eigenste Stoffel Vandoorne (Mercedes) aan de leiding met 111 punten. Het is ondertussen al 3 races, sinds zijn overwinning in Monaco, dat onze landgenoot het kampioenschap aanvoert. Edoardo Mortara (Venturi) volgt met 99 punten. Jean-Éric Vergne (DS Techeetah) vult met 95 punten de top drie aan. Ook bij de teams is het Mercedes die de plak zwaait met 176 punten. Daarna volgt, net zoals bij de rijders, Venturi met 148 punten. Ds Techeetah sluit het ‘podium’ af met 137 punten.

Het circuit © Formula E

Als u alle actie live wil volgen dit weekend, moet u er vrijdag alvast vroeg inkruipen. De eerste vrije training start immers al om 2u15 ’s nachts. Een tweede sessie volgt om 4u. De kwalificatie voor dit gloednieuwe circuit start om 5u40, waarna de race start om 10u.