Home > VAS > Rittensport > VAS: Molen Classic op 4 juni

VAS: Molen Classic op 4 juni

De Molen Classic. Het zal dan anno 2022, op zaterdag 4 juni om precies te zijn, toch lukken om deze ondertussen traditionele wedstrijd op de VAS Classic kalender nog eens te organiseren. Daartoe zal de organisatie het traject 2020, dat wegens Corona al twee jaar lang in de schuif lag, eindelijk boven kunnen halen.

(persbericht)

foto: ©Sarah Vives onder cc-by-sa 4.0

Het parcours, dat is in goede rittensport- en classictraditie uiteraard geheim. In de afgelopen jaren konden de deelnemers al kennis maken met diverse routes, tussenpunten en stopplaatsen. De rode draad daarin is dat, wie goed oplet, er steevast enkele molens in terug vindt! De Europahal in Tielt zal opnieuw het zenuwcentrum van de wedstrijd zijn en dat is al enkele jaren zo. De lussen, die kunnen we met tussenstops in Keiem en Ardooie aanmerken als “lokaal”. Dat neemt niet weg dat de deelnemers hoedanook 240 kilometers aan parcours voor de wielen krijgen geschoven.

Belangrijk om weten is dat er al 51 wagens op de deelnemerslijst staan voor zaterdag en dat alle protagonisten verwacht worden. Al even belangrijk is dat sommige toppers uit de Classic Rittensport niet op de deelnemerslijst zullen staan, maar wel aan de knoppen zullen zitten van het evenement. Daar zorgen de Verenigde Rittensporters van Nick Vanoverschelde en de TAC-troepen van Boudewijn Baertsoen voor. Wie de gezichten achter de schermen kent, die weet waaraan zich te verwachten!

Oh ja, en de voorspellingen houden het op goed weer met zachte lentetemperaturen. Toch altijd mooi meegenomen.