Home > #Hoofdnieuws > WRC Italië: Neuville mikt op derde overwinning in Sardinië

WRC Italië: Neuville mikt op derde overwinning in Sardinië

Foto ©: WRC

De WRC reist af naar Italië voor de vijfde rally van het WRC-seizoen. Van donderdag twee juni tot zondag vijf juni kunnen de fans de Rally van Italia Sardegna volgen. Het is de tweede opeenvolgende rally op onverhard en ook deze wedstrijd zal opnieuw een zware test vormen voor de teams.

De Rally van Italia Sardegna heeft de reputatie verworven één van de zwaarste proeven op de WRC-kalender te zijn. De rally van deze week zal niet anders zijn. Om op dit uitdagende terrein een goed resultaat neer te zetten, zijn snelheid en consistentie de sleutelwoorden. De rally aan zee keert in 2022 terug naar Alghero en begint op donderdag met een shakedown, gevolgd door een gloednieuwe klassementsproef ’s avonds. Op vrijdag zullen de teams twee lussen van vier KP’s afleggen, meteen de langste dag van de rally, met in totaal 133,56 km tegen de chrono. De proeven op zaterdag zijn vergelijkbaar, met een afstand van 131,82 km, verdeeld, over acht KP’s. Het evenement wordt op zondag afgesloten met vier KP’s, waaronder de Power Stage, die extra punten oplevert voor wie in de top vijf eindigt.

Mikken op overwinning

Thierry Neuville werd pas vijfde in de Rally van Portugal en zag de leider in het klassement, Kalle Rovanperä, verder uitlopen. De Fin staat nu al 46 punten voor op Neuville. Daarom mikt Neuville op een derde overwinning in Sardinië. “Ik heb al een paar keer gewonnen op Sardinië, het is altijd een evenement waar ik van geniet. De Hyundai-auto’s waren er in het verleden al sterk en hopelijk kunnen we deze vorm dit jaar herhalen“, vertelt Neuville. “Je moet van alles verwachten van deze rally; het is behoorlijk zwaar voor de auto’s als het warm is, en er zou af en toe wat regen kunnen vallen, wat ons zou kunnen helpen. Het is een veeleisend evenement met lange dagen, waarbij we heel vroeg opstaan en laat eindigen, dus het zal een uitdaging worden. Het is een van de meest technische gravelrally’s op de kalender: de wegen zijn vrij smal en bochtig. Er is geen ruimte voor fouten, dus je moet er echt bovenop zitten en de auto op de juiste lijn houden.”

Weekend in een oogopslag

De Rally van Italia Sardegna gaat op donderdag van start met een avondlijke super klassementsproef: Olbia-Cabu Abbas (3,23km). De vrijdagroute bestaat uit twee doortochten van elk Terranova (14,19 km), Monti di Alà e Buddosò (24,70 km), Osilo – Tergu (14,63 km) en Sedini – Castelsardo (13,26 km)

Op zaterdag volgen de ploegen een soortgelijke structuur, met twee keer Tempio Pausania (12,03 km), Erula – Tula (15,27 km), Coiluna – Loelle (21,60 km) en Monte Lerno di Pattada (17,01 km).

Het evenement wordt op zondag afgesloten met twee lussen van Cala Flumini (12,55 km) en Sassari – Argentiera (7,10 km), waarbij de tweede doortocht van deze laatste als powerstage van de rally fungeert.