Home > Rally > Divers > Regularity: nog plaatsen vrij in RNR Omloop van Vlaanderen

Regularity: nog plaatsen vrij in RNR Omloop van Vlaanderen

Er zijn nog extra startplaatsen beschikbaar voor Rock ’n Roll Omloop van Vlaanderen VHRS by JBREvents, en dat zorgt voor drukke tijden in het wedstrijdsecretariaat van de Rock ’n Roll Omloop van Vlaanderen. Dat is een regularity, een regelmatigheidsrally met 100% afgesloten regelmatigheidsproeven en sportievere gemiddelde snelheden. Slechts 20 dagen na het openen van de inschrijvingen is het maximum aantal toegelaten teams al bereikt! 

(persbericht)

De organiserende partijen -Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen en JBRevents- hebben echter de koppen bij elkaar gestoken met extra beschikbare startplaatsen als resultaat! “Deze regelmatigheidsrally maakt gebruikt van de infrastructuur en de klassementsproeven van de Omloop van Vlaanderen, manche en oudste evenement van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, en ook daar verwacht men in lijn met de voorgaande edities zo’n 100 teams. De regularity rijders kunnen zich inschrijven in één van de twee wedstrijden: de 1-day versie of de volwaardige 2-daagse versie. En het is vooral die laatste die het grootste succes kent, wellicht door de regelmatigheidsproeven in de duisternis en een extra passage op de publieksproef ‘De Zoning’ op vrijdagavond! Het was dus even puzzelen om de tijdschema’s van de snelheidsrally en de regelmatigheidsrally beter op elkaar af te stemmen, maar die puzzel zorgt uiteindelijk voor extra startplaatsen voor de tenoren van de regelmatigheidsrally’s! Uiteindelijk zullen 60 regularity teams van start kunnen gaan. Kortom: er resten nog een 20-tal extra beschikbare plaatsen, waarvan weliswaar maximaal een 10-tal in de tweedaagse variant gezien het groter aantal inschrijvingen die we de afgelopen periode mochten ontvangen voor deze versie van het evenement. Enige haast is dus geboden om te genieten van de extra vrijgekomen plaatsen!”

Een gespierd parcours

Om het exacte parcours te onthullen moeten we nog even wachten, maar het moet gezegd worden dat de Koninklijke Automobielclub Midden Vlaanderen zijn uiterste best heeft gedaan om het parcours dat ze presenteren ook aan te passen naar een “regularity-vriendelijk-formaat” met enkele zéér technische passages tijdens de regelmatigheidsproeven die het volgen van de opgelegde gemiddelde snelheid zullen bemoeilijken en korte verbindingssectoren tussen de proeven die zullen zorgen voor een sportief ritme van de wedstrijd. Bovendien rijden we op zaterdag 5 opeenvolgende proeven zonder onnodig terug te keren naar de servicezone te Roeselare. Kortom: een sportief programma aangevuld met een sfeervolle omgeving dankzij een regularity village midden in het wedstrijdcentrum van het moderne rallygeweld. 

Afspraak op 2 en 3 september in Roeselare!