Home > Rallycross > BK > BK Rallycross: Arendonk, twintig jaar later

BK Rallycross: Arendonk, twintig jaar later

Volgend weekend, zondag 5 juni, keert het Belgische kampioenschap rallycross voor de eerste keer sinds 2003 opnieuw naar het Glosso-circuit te Arendonk voor de derde BK-wedstrijd van het seizoen na uitstapjes naar Valkenswaard (Nederland) en Buxtehude (Duitsland).

foto’s copyright J Dingenen en Johnny Loix

Het is inderdaad van 14 september 2003 geleden dat het nationale kampioenschap rallycross nog eens halt kon houden op het Glosso-circuit aan de Schotelven in de Kempense gemeente Arendonk. Discussies over de bestemming van het gebied aldaar waren al langer aan de gang, maar in 2003 konden er toch nog nationale wedstrijden plaatsvinden. Na september 2003 was het dan een kleine twee decennia wachten en 5 juni is het dan eindelijk zover.

Er zal komend weekend voor de dagwinst worden gestreden in de klassen RX3 , Supernationals plus en min 2000cc, Cross car, X-Cross car junior, Superbuggy RX en ook de instapklasse RST komt langs.

In de klasse Supernationals plus zijn er voorlopig 15 inschrijvingen waarbij we de Volvo-rijders Kristof Bex en Glenn Cools toch bij de favorieten durven rekenen, alhoewel de technische omloop soms toch voor verrassingen zorgt. 17 rijders zien we in de klasse Supernationals onder 2000 cc met onder meer Joel Strackx (Honda), Kimi Vermeulen (Ford Sierra), Martijn Vanhove (BMW) en Nick Neyens (Ford). Geen Davy Van Den Branden in RX3, zijn Citroen DS3 raakte zwaar beschadigd bij een crash tijdens de laatste wedstrijd in Duitsland. Hier lijken Yves Teelen (Peugeot) en Steve Otzer (Citroën) de voornaamste kanshebbers. Met 19 deelnemers is de klasse X-Cross cars op moment van schrijven de drukst bezette klasse. Verder noteren we momenteel vier namen in X-Cross Car Junior en vijf in Superbuggy RX.

De vrije trainingen staan gepland van 8u30 tot 10u waarna de eerste reeks begint om 10u30.

Tot slot blikken we dankzij foto’s van Johnny Loix nog even terug naar die tot dusver laatste nationale wedstrijd van zondag 14 september 2003. De doorwinterde rallycrossliefhebber herkent wellicht onder meer Jos Kuypers, Patrick Van Mechelen, Davy Van Den Branden, Ronny Scheveneels en Marc-Jan Vlassak.