Home > #Hoofdnieuws > Ring 24 – H3: Maxime Martin aan de leiding!

Ring 24 – H3: Maxime Martin aan de leiding!

Een sterke stint van Maxime Martin hield de Aston Martin Vantage GT3 van TF Sport aan kop voor de #98 Rowe BMW en de #15 Phoenix Racing Audi van o.a. Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor. De Manthey Porsche was na drie uur vierde. De top 6 zit nog gegroepeerd binnen de vijftien seconden, met heel wat strijd!

(Foto: © TF Sport)

Na de tweede reeks pitstops was Maxime Martin derde achter leider Frédéric Makowiecki (Manthey-Racing – Porsche) en John Edwards (Rowe Racing – BMW). De Brusselaar wist Edwards in de eerste bocht in te halen, dichte het gat naar Makowiecki en ging de Porsche op het rechte stuk van Döttinger Höhe voorbij. Ook de #15 van o.a. Vervisch en Vanthoor schoof stelselmatig op in het klassement.

Een aantal favorieten kenden al pech. Hesse-Harper-Verhagen van het BMW Junior Team hadden met hun M4 GT3 een aanrijding met een tragere BMW met schade tot gevolg. Ook de octane126 Ferrari zat het niet mee. De Italiaanse GT3 werd door een tragere wagen aangereden en verloor met de opgelopen schade en een lekke band behoorlijk wat tijd. De #44 Falken Porsche met Patrick Pilet aan het stuur maakte in het begin van de wedstrijd, na een contact met de #15 van Vervisch, kennis met de vangrail. Deze #44, van onder meer Alessio Picariello, is momenteel 26ste.