Home > #Hoofdnieuws > FIA WTCR Nürburgring: beide wedstrijden afgelast

FIA WTCR Nürburgring: beide wedstrijden afgelast

Om veiligheidsredenen werd op zaterdagmorgen beslist om de wedstrijden van de World Touring Car Cup op de Nürburgring Nordschleife af te gelasten. Jammer voor Comtoyou en Gilles Magnus, die goede kaarten in handen leken te hebben om mooie resultaten te boeken.

(Foto’s: © David Noels)

De World Touring Car Cup kampt blijkbaar al lang met bandenproblemen. Het probleem heeft niets met leverproblemen te maken, maar wel met het technische concept van de nieuwe band. Deze zou niet in staat zijn om een volledige wedstrijd te overleven, wat uiteraard veiligheidsproblemen met zich meebrengt. De FIA weigerde de verantwoordelijkheid te nemen, idem voor Goodyear wat dus in een afgelasting resulteerde.

Gisteren kwam reeds een verontrustend bericht over een met tien minuten ingekorte kwalificatiesessie op vraag van Goodyear als gevolg van bandenproblemen tijdens de vrije trainingen. Er werd toen een testsessie ingepland waarin teams de mogelijkheid werd geboden om banden van een andere batch te proberen.

De bandenproblemen zouden al langer bekend zijn en de teams zouden dit ook al kenbaar hebben gemaakt na voorgaande testen op de Nürburgring Nordschleife.

FIA WTCR zou nog met een volledige verklaring komen.