Home > Circuit > FIA F2 Monaco: gridstraffen geven Drugovitch de pole

FIA F2 Monaco: gridstraffen geven Drugovitch de pole

Heel wat gemorrel aan de startopstelling voor de Formule 2 voor de beide races in Monaco, waar Felipe Drugovitch morgen op de pole zal starten

foto: ©fiaformula2.com/media

Eerst en vooral was er Liam Lawson, die onvoldoende snelheid zou hebben geminderd onder gele vlag. Daardoor werd zijn tijd geschrapt en verliest de Nieuw-Zeelander zijn pole op zondag aan Felipe Drugovitch en MP Motorsport. Theo Pourchaire start naast hem.

Dan was er ook nog de Japanner Iwasa, die zijn tweede tijd in de kwalificatie zette onder geel. Hij krijgt tien gridplaatsen straf. En tenslotte is er Olli Caldwell die drie plaatsen achteruit schuift voor het hinderen van Marino Sato. Onze landgenoot Amaury Cordeel, die ook een onderzoek lopen had tegen hem voor verkeerd rijgedrag, gaat vrijuit en start op de negentiende plaats op zondag.

Hughes en Van Amersfoort op sprintrace-pole

Het geschuif met de plaatsen betekent ook dat voor de sprintrace vanavond, Jake Hughes met de Van Amersfoor machine vanop de pole mag vertrekken. Gisteren maakte Hughes nog een stevige klapper tegen de rail waardoor zijn wagen ernstige schade opliep.