Home > F1 > F1 Monaco: Perez snelste in laatste vrije training

F1 Monaco: Perez snelste in laatste vrije training

Foto ©: Red Bull

Vandaag stond de derde vrije training in Monaco op het programma. Nadat Charles Leclerc (Ferrari) de eerste twee vrije trainingen won, was het Sergio Perez (Red Bull) die de snelste tijd neerzette. De Mexicaan was sneller dan de Ferrari’s van Charles Leclerc en Carlos Sainz.

Al snel kwamen de Ferrari’s naar voren. Charles Leclerc zette al snel een tijd van 1.13.647 neer. Zijn teamgenoot Carlos Sainz was net iets trager. Net zoals in de vorige twee vrije trainingen, was er opnieuw een gele vlag. Lance Stroll (Aston Martin) reed rechtdoor in de Ste, maar had gelukkig geen schade.

Halfweg de vrije training was het nog steeds Charles Leclerc die op kop stond in zijn thuisland. Even later zorgde Carlos Sainz voor een gele vlag, de Spanjaard reed rechtdoor in de eerste bocht. Intussen hadden de twee Red Bulls van Sergio Perez en Max Verstappen zich op plek twee en drie gezet.

Tien minuten voor het einde was het Carlos Sainz die zich de snelste man van de sessie mocht noemen. Lang kon de Spanjaard daar niet van genieten, want Sergio Perez dook onder de tijd van Sainz. Ook Charles Leclerc zette alles op alles en vijf minuten van het einde heroverde de Monegask de koppositie. Net voor het einde was het dan toch Sergio Perez die de snelste tijd neerzette.