Home > Circuit > NASCAR: Räikkönen maakt rentree in het racen

NASCAR: Räikkönen maakt rentree in het racen

Foto ©: F1

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Kimi Räikkönen maakt zijn rentree in het racen. In augustus zal de Fin deelnemen aan de NASCAR Cup Series-race in Watkins Glen. Het is de eerste race van Räikkönen sinds zijn pension in de Formule 1.

Raikkonen zal op 21 augustus met Trackhouse Racing deelnemen aan de race op Watkins Glen, in een Chevrolet Camaro ZL1 naast teamgenoten Daniel Suarez en Ross Chastain. De F1-wereldkampioen van 2007 heeft een verleden in de NASCAR, waar hij tijdens zijn sabbatjaar in de Formule 1 in 2011 deelnam aan een Xfinity Series-race en Truck Series-race in met Kyle Busch Motorsports.

Räikkönen verklaarde dat hij na zijn vertrek uit de F1 aanvankelijk niet “serieus” naar races keek, maar dat de gesprekken met Trackside Racing in een stroomversnelling kwamen en leidden tot de deelname aan Watkins Glen. “We hadden er meer gesprekken over, hoe het zou werken, waar de race zou zijn en allerlei andere dingen”, zei Räikkönen. “Er komen veel dingen bij kijken en het was allemaal logisch voor mij.”

Räikkönen zei dat, hoewel er mogelijkheden waren om eerder dit jaar zijn rentree te maken, hij genoeg tijd wilde geven om zich voor te bereiden op de Watkins Glen Cup race. “Er waren duidelijk mogelijkheden om dit jaar meer te doen, maar ik denk dat het allemaal een beetje te snel kwam, om te proberen het aan alle kanten zo goed mogelijk te doen.”