Home > Circuit > FIA F2: pole op zondag voor Lawson

FIA F2: pole op zondag voor Lawson

Een Nieuw-Zeelander op pole, een spectaculaire crash voor Hughes met veel oplapwerk voor Van Amersfoort en een sessie om te vergeten voor onze landgenoot Amaury Cordeel. Dat is samengevat de kwalificatiesessie van de Formule 2 in Monaco.

foto:©Dutch Photo Agency

Drugovitch, Doohan, Lawson en Boschung. Dat was de mooie reeks aan zwaargewichten die werden ingedeeld in de eerste groep voor de kwalificatie in de Formule 2. Onze landgenoot Amaury Cordeel deed een dappere poging met de Van Amersfoort machine om vroeg in de sessie en op een vrije baan het verschil te maken. Maar de piste werd uiteraard beter naarmate de sessie vorderde. Uiteindelijk moest Cordeel anderhalve seconde toegeven op de beste tijd. en die kwam in handen van Liam Lawson (Carlin) nadat Drugovitch (MP Motorsport) in de slotmeters van zijn snelle ronde nog de rail raakte. Ayumu Iwasa (DAMS) pakte de tweede tijd.

Dan was het wachten op de tweede groep waarna de beste chrono van de beide groepen de pole in handen zou krijgen en “zijn” groep zou meenemen in de rangschikking. Pourchaire (ART) trok daarbij de beste ronde en zette zich aan de kop van de tabellen, voor Juri Vips (Hitech). De tijd van Pourchaire was echter onvoldoende om Lawson van de pole te zetten. En veel kans op verbetering kreeg de Fransman ook niet meer toen Jake Hughes zich vergiste aan de zwembad-chicane, zijn voorvleugel onder de auto ging en de Van Amersfoor bolide zich in de rail boorde.

Zoals het er nu naar uitziet lijkt de pole in handen te komen van Liam Lawson. Amaury Cordeel moet zich trouwens na de race nog verantwoorden bij de stewards voor “rijgedrag” en het is dus niet onmogelijk dat hem nog een sanctie boven het hoofd hangt. Een vrij bewogen en korte sessie dus voor de FIA F2, waarvan de resultaten nog moeten geofficialiseerd worden.