Home > F1 > F1 Monaco: Charles Leclerc snelste in eerste vrije training

F1 Monaco: Charles Leclerc snelste in eerste vrije training

Foto ©: Ferrari

Het Formule 1-weekend in Monaco begon met de eerste vrije training op vrijdag. In die eerste vrije training was Charles Leclerc (Ferrari) net iets sneller dan Sergio Perez (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari).

De rijders lieten niet op zich wachten en begonnen meteen aan hun ronden. Zoals gewoonlijk in het begin van een vrije training, verbraken de rijders elkaars tijden snel achter elkaar. Na een kwartier was het regerend wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull) die de snelste tijd achter zijn naam had staan. De Nederlander was bijna een halve seconde sneller dan Charles Leclerc.

Niet geheel verrassend in Monaco, kwam er een rode vlag. Mick Schumacher (Haas) viel stil voor de ingang van de pitstraat en zijn auto moest van de baan worden gehaald. Gelukkig konden de rijders na enkele minuten de vrije training weer hervatten. Halverwege de eerste vrije training klokte Lando Norris (McLaren) de beste tijd met 1.15.056. Norris had het vorig weekend zwaar in Barcelona, waar zijn ontstoken amandelen geen positieve rol speelden voor hem. Er was lang twijfel of Norris in Monaco zou rijden, maar uiteindelijk was de Brit gezond genoeg om aan te treden. Twintig minuten voor het einde was er een verrassende top drie in de eerste vrije training. Norris had de beste tijd, gevolgd door Pierre Gasly (AlphaTauri) en George Russell (Mercedes).

Een kwartier voor het einde ging Max Verstappen rechtdoor in de eerste bocht, wat voor een gele vlag zorgde. Charles Leclerc deed in het begin van de eerste vrije training hetzelfde en kort na Verstappen ging Kevin Magnussen (Haas) ook rechtdoor in de eerste bocht. Kort voor het einde kreeg het publiek waarop het hoopte, Charles Leclerc zette de snelste tijd neer. De Monegask was net iets sneller dan Sergio Perez en Carlos Sainz.