Home > Industrie > Ford Lommel Proving Ground: rijopleiding nu ook voor particulieren en bedrijven

Ford Lommel Proving Ground: rijopleiding nu ook voor particulieren en bedrijven

Rijopleidingen van zeer hoog niveau zijn nu beschikbaar ook voor het grote publiek en bedrijven via de unieke combinatie van infrastructuur, leermiddelen en expertise op de Lommel Proving Ground. Er is een aanpak op maat en eindeloze andere mogelijkheden.

(persbericht)

De Ford Lommel Proving Ground, gelegen in Noord-Limburg en sinds 1965 operationeel, is een uniek automobiel-complex in België waar alle in Europa ontwikkelde en geproduceerde Ford-voertuigen worden getest. Het is ook de plaats waar de befaamde dynamische kwaliteiten van de Europese Ford-modellen worden ontwikkeld en waar de nieuwste technologieën worden geperfectioneerd. Naast de ingenieursactiviteiten heeft de testbaan nog een andere belangrijke functie: het verzorgen van rijopleidingen van hoog niveau voor professionele testpiloten en Ford-ingenieurs uit België, het VK en Duitsland.

Een intensief professionaliseringsproces en de bouw van een baan uitsluitend bestemd voor opleiding, stellen Ford Lommel Proving Ground nu in staat zijn nieuwe “Driver Training Center” tot leven te brengen. Een opleidingscentrum dat iedereen, zowel particulieren als bedrijven, de mogelijkheid biedt zijn rijvaardigheid naar een hoger niveau te tillen.

Het Driver Training Center in Lommel heeft drie belangrijke troeven:

Infrastructuur
Met een oppervlakte van 320 hectare, kantoren, vergaderzalen, ontvangstruimten, een werkplaats voor het onderhoud van voertuigen en meer dan honderd kilometer banen, is Ford Lommel Proving Ground de ideale plaats om een breed gamma aan rijopleidingen aan te bieden. Naast het cirkelvormige asfalt-platform met een diameter van 330m, het recente asfaltplatform van 200m op 130m dat exclusief bestemd is voor rijopleidingen, omvat de site een bochtig parcours, een snelheidsovaal, een off-road parcours, terreinen voor het gebruik van de nieuwste rijhulpmiddelen… Een uniek complex in België, en zelfs in Europa!

Instructeurs
Ford doet al 25 jaar beroep op de afdeling rijopleiding in Lommel om de kwalificatie van zijn chauffeurs en ingenieurs te waarborgen. Een team van een twintigtal professionele instructeurs die in de loop van de jaren hun eigen lesmethodes hebben ontwikkeld en het aanbod van hun opleidingen hebben uitgebreid om de deskundigheid en de veiligheid van het Ford-personeel te garanderen bij de uitvoering van testwerk. Deze kennis en expertise deelt het team sinds dit voorjaar ook met iedereen die zijn of haar rijvaardigheid wil verbeteren

Tools
Uiteraard gebruikt het Driver Training Center in Lommel het volledige Ford-gamma om de verschillende opleidingsmodules te realiseren. Van stadsauto’s tot de grootste bedrijfsvoertuigen, met of zonder lading, met of zonder aanhangwagen, van elektrische voertuigen tot de sportieve ST en Mustang V8, via pick-ups en SUV’s.

Daarnaast heeft het Driver Training Center ook specifieke didactische instrumenten ontwikkeld, eveneens uniek in België, waaronder robuuste aanhangwagens, een dynamisch instrument om de fysieke grondbeginselen van het rijden aan te leren, net als de beroemde Skid-cars, drie in getal. Drie voertuigen waarmee permanent winterse gripomstandigheden kunnen worden nagebootst, zonder besproeiing van het wegdek, zonder oppervlakte- of snelheidsbeperkingen. Een sleutelelement in de efficiëntie en het plezier gedistilleerd door het Driver Training Center.

Filosofie

In de loop der jaren heeft de afdeling rijopleiding van Lommel een aantal leermodules ontwikkeld om de gemiddelde chauffeur op een expert-niveau te brengen. Deze modules, die nu beschikbaar zijn voor bedrijven en particulieren, zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde principe: de vaardigheden van de bestuurder verbeteren om zijn of haar veiligheid te vergroten en hem of haar zo in staat te stellen meer ontspannen en zelfverzekerd achter het stuur te kruipen. Om dit te bereiken wordt het aantal leerlingen per instructeur beperkt, vermijdt men zoveel mogelijk het gebruik van radiocommunicatie en kiest men eerder voor de aanwezigheid van de instructeur op de passagierszetel naast de leerling. Een dergelijke benadering maakt gepersonaliseerd leren mogelijk, is efficiënter en houdt meer rekening met individuele behoeften. Het zorgt ook voor een ontspannen en informele sfeer.

Onbeperkte mogelijkheden

Deze gepersonaliseerde aanpak komt tot uiting vanaf het allereerste contact met de klant. Het Driver Training Center biedt individuen, groepen en bedrijven standaardmodules aan, waarbij de nadruk ligt op defensief rijden. Verder zijn er ook specifieke modules op verzoek, deze zijn gericht op inzicht in het gebruik van en rijden met elektrische voertuigen, off-road rijden, rijden en laden van commerciële voertuigen, met of zonder aanhanger, modules gericht op rijplezier en prestaties, en nog veel meer.
Alle details, prijzen en contactgegevens op de website van het Driver Training Center.