Home > VAS > Rallycross > VAS Rallycross: terugblik tweede manche op Glosso

VAS Rallycross: terugblik tweede manche op Glosso

Onder een zomers zonnetje werd het op zondag 22 mei een gezellige drukte op het Glosso Circuit voor de tweede manche van het VAS rallycross kampioenschap. Maar eerst was er een ingetogen minuut aan stilte, voor de onlangs overleden Steven Ubben, die enkele weken geleden nog de openingswedstrijd in de klasse A won.

(persbericht/foto:©P.Grijmans)


Laten we het competitiegedeelte beginnen met de promotieklasse, klasse D dus. Daar was het Mitch Moonen met de Ford Fiesta die na de reeksen vanop de pole mocht vertrekken en vrij gemakkelijk de finale won voor Michiel De Proost in de Honda Civic en Anthony Van de Veeken in een Honda CRX.

In klasse A was Davy Wijnants in de vorige wedstrijd nog slachtoffer van een aanrijding, de Seat-rijder had dus iets goed te maken. Wijnants liet zich deze kans niet ontglippen. Na de drie reeksen mocht hij op de pole vertrekken voor de A-finale. Jacky Simons was dan wel het snelste weg in zijn Toyota Corolla GT voor Wijnants en Kunnen, maar hij kon die plaats niet lang houden. Wijnants nam over en sloeg de kloof. Nadat de Jokerrondes werden afgewerkt en het stof in het strijdperk was gaan liggen, ging Wijnants met grote voorsprong als winnaar over de meet, voor Danny Kunnen, die profiteerde van een stuurfout van Simons om tweede te worden. Jacky Simons pakte de derde podiumtrede. Kristof De Backer zette de Opel Astra op de pole voor de A-finale. Die maakte echter een valse start en na de herneming ging Bob Wilms (Opel Corsa) er als een haas vandoor. Na een racelang duel en wat deurklink-aan-deurklink gevechten lukte het De Backer het gat te slaan in de allerlaatste ronde en de zege veilig te stellen. Het zilver kwam naar Bob Wilms (Opel Corsa) en de derde podiumplek naar Tim Faes (Renault Clio).

Restte er nog de klasse C waar de verrassend snelle Yorick Maeyninckx met de BMW E36 naar de pole mocht in de A-finale. Het was Andy Leysen die met een M5 een compleet BMW feest mocht leiden naar de eerste bocht. Maar Leysen ging in de fout en dat plaveide de weg naar de zege voor Maeyninckx. Jan Driesen, ook al in BMW, moest de rol wat lossen maar kon alsnog over de streep gaan in derde positie.