Home > Circuit > In een notendop: Superformula – Euroformula

In een notendop: Superformula – Euroformula

  • Super Formula – Op de omloop van Autopolis reed Ryo Hirakawa met de Impul Dallara-Toyota van de achtste startplaats naar de zege in de race voor het Japanse Super Formula kampioenschap. Sacha Fenestraz (Kondo Dallara-Toyota) werd tweede en Atsushi Miyake (Goh Dallara-Honda) haalde de derde plaats. Puntenleider Tomoki Nojiri (Mugen Dallara-Honda) strandde aan de voet van het podium, maar houdt nog steeds de leidng in handen in de tussenstand, met 67 punten, voor Hirakawa (60) en Fenestraz (35).
  • SFormula Light – Er waren ook drie races voor de lichtere categorie van het kampioenschap op Autopolis. Daarin waren er twee zeges voor Iori Kimura (B-Max Dallara-Spiess) en een voor Kakunoshin Ohta (Toda Dallara-Spiess). Ohta leidt er het kampioenschap.
  • Euroformula – Op Le Castellet was de Spaanse Euroformula toe aan zijn tweede raceweekend van het kampioenschap. We zagen er twee zeges voor Oliver Goethe (Motopark Dallara-Spiess) en een zege voor Christian Mansell (CryptoTower Dallara-Spiess). Goethe leidt de tussenstand met 171 punten, voor Mansell (136) en Lomko (117).

foto: ©euroformulaopen.net