Home > Rallycross > DIVERS > VAS Rallycross: opnieuw mooie strijd op Glosso

VAS Rallycross: opnieuw mooie strijd op Glosso

Op het Glosso-circuit te Arendonk werd vandaag de tweede wedstrijd van het regionale kampioenschap rallycross (VAS) afgewerkt. Net als tijdens de openingswedstrijd werden rijders en toeschouwers getrakteerd op prima lenteweer.

En dat prima weertje was duidelijk een bron van inspiratie voor mooie acties op het circuit, ondanks het feit dat we minder deelnemers telden dan voor de opeingswedstrijd begin mei. Alvorens er echt werd gestreden was er even een minuut stilte voor de recent overleden Steven Ubben die nog de eerste wedstrijd won in zijn klasse.

In de Promo klasse D was het Mitch Moonen die met zijn Ford Fiesta de finale wist te winnen, voor Michiel De Proost (Honda Civic) en Anthony Van Der Veeken (Honda CRX). De winnaar van de eerste wedstrijd, Ruud Lavrijsen, moest zijn Peugeot 205 na motorproblemen aan de kant laten en had een Citroen C2 in bruikleen waarmee hij uiteindelijk vijfde werd, na een rondenlange strijd met BMW-rijder Zjef Everaert.

De klasse A, voorbehouden voor wagens tot 1600cc, werd een prooi voor Davy Wijnants met de Seat Ibiza. Hij bleef de Toyota-rijders Danny Kunnen en Jacky Simons voor. Simons kwam nochtans het beste uit de startblokken maar moest na een foutje Wijnants toch laten voorgaan.

Dè verrassing van de dag was misschien wel de overwinning van Kristof De Backer in de klasse B (1600 tot 2100cc). Niet dat De Backer zo traag onderweg was de hele dag maar hij leek na een valse start in de finale kansloos voor winst, zeker gezien de sterk rijdende concurrentie. De Backer moest met zijn Opel Astra immers tweemaal jokeren maar dat leek hem niet te deren. Nochtans leek Bob Wilms (Opel Corsa) te profiteren van de situatie. Wilms reed tot de eindfase aan de leiding maar De Backer, inmiddels opgeklommen tot plaats twee, zette dan vanaf de buitenzijde een geweldige inhaalbeweging in om zo alsnog de winst in de wacht te slepen. Wilms werd tweede, voor Tim Faes (Renault Clio).

In de klasse C voor wagens boven 2100cc is het haast al BMW wat de klok slaat. Hier was het Andy Leysen, winnaar van de eerste wedstrijd, die de beste start nam in de ultieme finale. Hij werd gevolgd door Yorick Maeyninckx. Maar na zowat twee rondjes ging Leysen in de fout waarbij Maeyninckx optimaal profiteerde om zo naar een mooie overwinning te rijden. Leysen werd alsnog tweede voor Jan Driesen.