Home > VAS > Rallycross > VAS: tweede manche van rallycross-seizoen met rouwrandje

VAS: tweede manche van rallycross-seizoen met rouwrandje

Bij de regionale bond (VAS) vernam men met ontzetting het nieuws van het overlijden van Steven Ubben. De rijder van Renstal Trommelke won bij de openingsrace op Glosso, twee weken geleden, nog zijn klasse A. Wij geven u hier de voorbeschouwing op deze tweede race van het seizoen maar Autosportwereld.be wenst zich aan te sluiten bij de Vlaamse Automobielfederatie in het delen van de droefheid en wenst familie en vrienden van Steven alle sterkte toe.

(naar persbericht/foto:J.Moons)

Twee weken geleden opende het Glosso Circuit in Arendonk in zijn vernieuwde versie met een succesvolle aanvangsrace voor het VAS Rallycross seizoen. Ondertussen is het zondag 22 mei opnieuw tijd voor alweer de tweede manche van het regionale kampioenschap. Een eerste aanzet werd twee weken geleden gegeven, het is nu kijken of die rangschikking een goede weergave betekent van het kampioenschap 2022.

Gezien bovenstaand droevig bericht zal heel waarschijnlijk aan Ben Desender en de rest van het contingent aan Toyota’s zijn om de strijdbijl op te nemen in klasse A. Davy Wijnants zal na een aanrijding in de vorige wedstrijd nu pas zijn kansen kunnen gaan en Jacky Simons, die oorzaak was van het ongeval en een afgebroken start, heeft uiteraard ook iets goed te maken.

Ronny Maes verraste met zijn snelle VW Golf en een perfecte Jokerstrategie de concurrentie in klasse B (1600-2400cc). Dirk Mooren moest tenslotte de duimen leggen en zal op weerwraak zinnen. Opvallend in de klasse B is de deelname van de oudste deelnemer in de competitie. Jozef De Craen, zeventig lentes jong, treedt er aan met zijn Ford Focus. De grootste cilinderinhouden worden vanaf nu ingedeeld in de klasse C (tot 4000cc) en daarin zal thuisrijder Andy Leysen in de zwart-groene BMW M5 weer vertrekken in een favorietenrol. Het wordt voor hem uitkijken naar een nieuwe confrontatie met Jonas Kemps en diens BMW 328i waar veel Duitse paardenkrachten spelen.

Rest er nog de klasse D, de Promotieklasse, waarin debuterende en minder ervaren rijders het in een betaalbare competitie tegen elkaar kunnen opnemen. Ruud Lauvrijsen in de Peugeot mocht de score openen vorige keer. Kan hij dat herhalen? Afwachten maar wat de uitdagers als Zjef Everaert met de BMW of Mitch Moonen bijvoorbeeld vermogen volgende zondag.

RALLYCROSS ARENDONK

  • Wanneer zondag 22 mei 2022
  • Wie RT Glosso
  • Wat 2° manche van het Vlaamse Regionale kampioenschap (VAS) rallycross 2022
  • Waar Schotelven 143, 2370 Arendonk, waar vanaf 11 uur de eerste reeksen worden gehouden.De finales zijn voorzien vanaf 16.00 uur.
  • Info info@glossocircuit.be of https://www.glossocircuit.be
  • Deelnemers op heden 40 voorinschrijvingen