Home > Circuit > In een notendop: ADAC F4 – Brit F4 – F4 Brasil

In een notendop: ADAC F4 – Brit F4 – F4 Brasil

  • ADAC F4 – In Italië begon het seizoen voor Andrea Kimi Antonelli wat zwakjes, maar in de Duitse competitie miste de Italiaan zijn start niet. In Hockenheim was er het tweede competitieweekend voor de ADAC Formule 4 en Antonelli, die het speerpunt vormt van de campagne van Prema, won alle drie de manches die er dit weekend werden gehopuden. Hij werd tweemaal gevolgd door zijn teamgenoot Rafael Camara en eenmaal door Marcus Amand (US Racing). Voor onze landgenoot Jules Castro, aan de slag bij Van Amersfoort Racing, was er tweemaal een zestiende en eenmaal een elfde plaats. Inde tussenstand leidt Antonelli (137 punten), voor Camara (109) en Barnard (58).
  • British F4 – Ook de Britse Formule 4 was aan de slag, op Brands Hatch. Alex Dunne (Hitech) pakte er zijn onbedreigde zege, zijn derde van dit seizoen. Daarna was het Michael Shin die voor Virtuosi Racing zijn eerste winst haalde na een felbevochten race en uiteindelijk was er de piepjonge Amerikaanse McLaren junior Ugo Ugochukwu die in de regen won en een volledig Carlin podium leidde. In het Bitse kampioenschap leidt momenteel de Ier Alex Dunne (96 punten), voor Oliver Gray (81) en Ugo Ugochukwu (75).
  • F4 Brasil – Een primeur was er dit weekend in Brazilië, waar op de Autódromo do Velocittà in Mogi Guaçu het allereerste weekend werd gehouden in het Braziliaanse Formule 4 kampioenschap, een nieuwkomer op de internationale kalenders. Lucas Staico vertrok er vanop pole, na de bestraffing van Pedro Clerot. Clerot nam echter weerwraak in de openingsrace, die hij van start tot finish leidde. De tweede race werd een zaak voor Felipe Bartz Barrichello, maar in de derde en afsluitende race nam Clerot het weer over. Drie podia, waaronder twee zeges, en de leiding in de tussenstand van het Brazilaanse kampioenschap zijn het bilan van zijn weekend.

foto: ©premaracing.com/media