Home > Circuit > In een notendop: ELMS – GT World – 24H Series – IMSA

In een notendop: ELMS – GT World – 24H Series – IMSA

Het wordt een goedgevuld autosportweekend met ook vele uithoudingskampioenschappen die aan zet zijn. De European Le Mans Series keren na zes jaar terug naar de omloop van Imola, GT World vinden we op het voormalig F1-circuit van Magny Cours en de 24H Series slaan hun tenten op in de paddock van Hockenheim. In Amerika rijdt het IMSA WeatherTech SportsCar Championship op het circuit van Mid-Ohio.

ELMS – Ugo de Wilde en Mühlner Motorsport maakten in Le Castellet hun debuut in LMP2 met een negende plaats. Met de vergaarde ervaring zijn ze in San Marino zeker in staat om het de gevestigde waarden moeilijk te maken. In LMP3 vinden we Tom Van Rompuy met de DKR Engineering Duqueine. Sarah Bovy is hopelijk goed hersteld van haar Covid-besmetting en komt met een Ferrari 488 GTE Evo van Iron Dames in GTE aan de start. Alessio Picariello is met een Porsche 911 RSR-19 van Absolute Racing één van haar tegenstanders in de GT-divisie. De wedstrijd van vier uur start zondag om 11u30 en is, zoals de kwalificatie, hier live te volgen op YouTube.

GT World – Ulysse De Pauw, Dries Vanthoor en Charles Weerts speelden tijdens de openingsmanche op het circuit van Brands Hatch een hoofdrol. Vanthoor-Weerts (Team WRT – Audi) staan met 24 punten tweede in de Sprint Cup, en tellen drie punten achterstand op leiders Boguslavskiy-Marciello (AKKODIS ASP – Mercedes) en een half punt voorsprong op Ulysse De Pauw (AF Corse – Ferrari). Gilles Magnus en Nicolas Baert treden in Frankrijk aan met een Audi R8 LMS GT3 Evo II van Saintéloc Junior Team. Frédéric Vervisch vinden we aan de zijde van Valentino Rossi bij WRT, Adrien De Leener doet het met een Porsche van Dinamic Motorsport en het duo Louis Machiels-Andrea Bertolini komt uiteraard met een Ferrari van AF Corse aan de start. Race 1 start zaterdagavond om 19u30 en race 2 op zondag om 15u. Alle sessies zijn hier live te volgen.

24H Series – Langs Belgische zijde vinden we Red Ant Racing met de equipes Ayrton, Bert en Yannick Redant (#903 Porsche 911 GT3 Cup) en Wils-Boonen-Dejonghe (#904 Porsche 911 GT3 Cup) binnen de 992-klasse. Xwift Racing zet opnieuw haar Ligier JS2 R in voor teameigenaar Pieter Denys, Tim de Borle en Steven Dewulf. Ook dit kampioenschap is via Youtube te volgen.

IMSA – Jan Heylen (Wright Motorsports – Porsche) won dit seizoen al de 24 uur van Daytona en de wedstrijd op Laguna Seca in GTD. Ook Maxime Martin (Heart of Racing Team – Aston Martin) vinden we in deze categorie. De wedstrijd van 2 uur en 40 minuten start zondagavond om 20u Belgische tijd en is op de website van IMSA te bekijken.