Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: komt allen naar Limburg

De autosport dit weekend: komt allen naar Limburg

Geen WRC, F1 of FIA WEC dit weekend en toch zal de autosportliefhebber niet op zijn honger blijven zitten. In eigen land staat er heel wat te gebeuren, met onder meer het New Race Festival op Circuit Zolder en de Sezoensrally in Bocholt. Maar ook in Hockenheim racen enkele Belgen en verder zijn er nog landgenoten her en der aan het werk. 

In Zolder starten de Belcar Endurance, Sprint en Historic aan hun seizoen, terwijl in Bocholt we al aan de vijfde manche van het BK Rally toe zijn.  

Internationaal is er de E-Prix van Berlijn, met onze landgenoot Stoffel Vandoorne als leider in het WK. De West-Vlaming lijk al zijn eieren in de elektrische mand te leggen en moet dus trachten kampioen te worden. In Magny-Cours verdedigen Charles Weerts en Dries Vanthoor hun leidersplaats in de GT World Sprint, de tweede manche van het kampioenschap.

Verder is er de tweede manche van de European Le Mans Series in Imola, met opnieuw een handvol Belgen,  net als in Hockenheim waar de vierde race van de 24H Series op de kalender staat. In Duitsland is ook de Supercar Challenge actief, met uiteraard Belgen.

Nog in Europa is er de start van de Europese NASCAR en de tweede manche van de Franse GT4, met telkens ook een Belgische delegatie. Over de plas is er Indy op de ‘road course’ van Indianapolis, twee weken voor de Indy 500, in Mid Ohio is er IMSA en in Australië de uitgestelde Bathurst 12 Hours, evenwel zonder internationale vertegenwoordiging. Op twee wielen tot slot is er de MotoGP van Frankrijk. Op de Canarische eilanden is er dan weer een manche van het ERC!