Home > #Hoofdnieuws > Porsche Carrera Cup Benelux: NGT Racing start seizoen zeer sterk

Porsche Carrera Cup Benelux: NGT Racing start seizoen zeer sterk

Spa-Francorchamps was de eerste afspraak van het seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux en NGT Racing was van de partij met twee eigen wagens, terwijl het team ook nauw met August Racing samenwerkt. Glenn van Parijs en Stijn Lowette deden het voor het team uit Grimbergen, Maxime Soulet is uiteraard de man van dienst in het Waals-Brabantse team. De resultaten waren erg goed, al behaalden Stijn Lowette niet het resultaat van het weekend dat hij verdiend had. Voor de volgende wedstrijd is het amper wachten, want komend weekend staat de opener van het Belcar Endurance Championship op het menu, in samenwerking met Russell Racing en dat uiteraard op Circuit Zolder.

Foto: © Benny Houbrigts

Vrijdag zette Stijn Lowette het seizoen schitterend in. De Hasseltse ondernemer, bekend van het merk Kambukka, reed op een haar na naar de polepositie in de categorie Am en nam tijdens de race een zeer goede start om letterlijk van start tot finish te leiden. Echter op 100 meter van die finishlijn kreeg Lowette een tik van een andere deelnemer en dat was het dan… Weg zege.

Stijn Lowette: “Ik had de zaken voor elkaar en de race verliep inderdaad bijzonder goed, tot dat incident op een paar meter van de finish. Ik onthoud echter alleen de positieve elementen en dat is dat NGT Racing en ik erin geslaagd zijn om een enorme stap voorwaarts te zetten en ik kan dit niveau nu aan. Op zaterdag, tijdens de tweede race, heb ik iets meer behoudend gereden en werd het een tweede plaats. Ik zal echter niet heel het seizoen in de Porsche Carrera Cup rijden, omdat de Porsche Spring Challenge mijn objectief is en de kalender mij het niet toelaat. Maar nogmaals, ik ben echt tevreden dat ons werk zijn vruchten heeft afgeworpen.”

Tweemaal tweede in ‘Pro’

Echter het goede resultaat van Stijn Lowette was geen alleenstaand feit. Vicekampioen 2021, Glenn van Parijs, deed met twee tweede plaatsen een goede plaats in het kampioenschap en dat resultaat motiveert hem enorm om nog beter te doen in Zolder over goed een maand en het gat met de dubbele winnaar van Spa, Harry King te verkleinen. Maxime Soulet van zijn kant pakte met een vierde en vijfde plaats de nodige punten in dit zeer competitieve kampioenschap.

Marc Maton (Teameigenaar): “We zijn globaal zeer tevreden over dit eerste weekend. Ten eerste was het weekend an sich erg geslaagd met echt heel veel fans in de tribunes en een sfeer die we twee jaar niet meer hebben gekend. Sportief werd het voor ons ook goed, met natuurlijk die opdoffer op het einde van de eerste race, maar verder denk ik, zijn we het seizoen goed begonnen. In de komende wedstrijden verwacht ik Glenn en Maxime weer vooraan in het pak en wij gaan er alles aan doen om hen in goede omstandigheden te laten vechten voor de zeges.

De volgende opdracht van het team is echter de opener van het Belcar Endurance Championship komend weekend, met de eerste race van het nationale uithoudingskampioenschap, met de Porsche voor Christoff Corten, Hans Thiers en Jeffrey van Hooydonk.