Home > Circuit > In een notendop: F4 Italië – FRECA – W Series – GB3

In een notendop: F4 Italië – FRECA – W Series – GB3

• F4 Italië – In het Italiaanse F4 kampioenschap kregen we een eerste blik op de mogelijke titelkandidaten. Drie races werden er afgewerkt op Imola, het openingsweekend voor het kampioenschap. Rafael Camara (Prema), Alexander Dunne (US Racing) en de verrassende Pool Kacper Sztuka (US Racing) wonnen de races. Topfavoriet Andrea Antonelli (Prema) lijkt de verliezer van het weekend want hij haalde slechts één punt binnen. Camara en Dunne haalden ook nog podiumplaatsen en zij voeren nu het kampioenschap aan, Dunne (58) voor Camara (47) en Sztuka (43). De Belgen haalden met Jules Castro een zestiende en een 24ste plaats en met Maya Weug een tiende, een zesde en een 28ste plaats.
  • W Series – In Miami won de Britse Jamie Chadwick ook de tweede race van het openingsweekend van de W Series, de eenzitter-serie voor vrouwen. Chadwick won voor Nerea Martì en Alice Powell. Uiteraard gaat Chadwick ook aan de leiding van de tussenstand met 50 punten, voor Martì (22) en Garcia (20) en lijkt ze nu al op weg naar haar derde opeenvolgende titel.
  • FRECA – Een chaotische tweede race op Imola voor de Formula Regional by Alpine met een regenbui die net voor de start zorgde voor een vochtige piste in de openingsfase en een kwalijk uitziend ongeval met Pietro Delli Guanti, Paul Aron en Sebastian Montoya dat een rode vlag bracht. Na de herstart hield Gabriele Mini (ARY) het hoofd koel en domineerde de race. Hij won voor Dino Beganovic, (Prema) en Kas Haverkort. Maar de Nederlander zag zich gediskwalificeerd omwille van niet conforme remschijven op zijn Van Amersfoort bolide. Daardoor mocht Gabriel Bortoleto nog voor R-Ace op de derde podiumtrede. Beganovic doet een goede zaak in het kampioenschap en leidt met 86 punten, voor Haverkort (47) en Aron (46).
  • GB3 – Op Silverstone was de herdoopte Britse F3 aan de slag voor zijn tweede weekend van kampioenschap. De zeges waren er voor Joel Granfors (Fortec Motorsport), Tom Lebbon (Elite Motorsport) en Cian Shields (Hitech). Granfors leidt de tussenstand met 128 punten voor Luke Browning (124).