Home > #Hoofdnieuws > EuroNASCAR 2022: Marc Goossens gaat naar Speedhouse

EuroNASCAR 2022: Marc Goossens gaat naar Speedhouse

Marc Goossens rijdt dit seizoen in het Europese kampioenschap NASCAR voor Speedhouse. Dat kondigde het team van de Fransman Lucas Lasserre vandaag aan. Goossens zal er de Ford Mustang #14 besturen tijdens het EuroNASCAR seizoen. ‘The Goose’ zal opnieuw tot de favorieten behoren.

Foto: © 2022 Team FJ / tekst Jaron Demeyere

Eerst en vooral geloof ik in de competitiviteit van het team. Zeker als je kijkt naar hoe constant Lucas Lasserre vorig jaar punten behaalde”, vertelt Goossens. “Het doel is om je snel aan te passen aan het team en op regelmatige basis punten te scoren. Natuurlijk gaat een rijder altijd voor de overwinning, maar consistentie is de sleutel.” Goossens maakte in 2016 zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series en heeft dus heel wat ervaring. In 2017 won hij in Brands Hatch en in 2020 eindigde hij als vijfde in de punten. In 2021 reed de Belg een gedeeltelijk schema en eindigde hij als veertiende in de stand met drie top-5 klasseringen en zeven top-10 klasseringen.

Teameigenaar Lucas Lasserre, die vorig jaar nog derde eindigde in de hoogste divisie van de NASCAR Whelen Euro Series, is zeer blij met de komst van Goossens. “Een toprijder met Marcs persoonlijkheid is een groot voordeel en een sterke aanwinst voor het team,” zei Lasserre. “Toen ik een tiener was, woonde ik in Pau en ik zag Marc in mijn stad rijden en als tweede eindigen in de Formule 3000. Hij was als een held voor mij omdat het mijn droom was om rijder te worden en in mijn stad te racen zoals hij deed en nu is hij bij ons.”

Het 2022 NASCAR Whelen Euro Series-seizoen begint op 14 en 15 mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje.