Home > Circuit > WTCR Pau: Girolami wint eerste race van het seizoen

WTCR Pau: Girolami wint eerste race van het seizoen

Dit weekend staat in Pau de eerste twee van twintig races in de FIA World Touring Car Cup op het programma. Nadat de Argentijn Nestor Girolami (Honda) gisteren de pole haalde, won hij daarnet de eerste race van het seizoen. Zijn teamgenoot Esteban Guerrieri en Yvan Muller (Lynk & Co) vervolledigden het podium.

Foto: © FIA

Na de vrije trainingen verwachte iedereen dat Santiago Urrutia (Lynk & Co) met de winst ging lopen dit weekend, maar na een baalkwalificatie startte hij slechts op plek zeven.  Bij de start verloor hij dan nog eens twee plaatsen wat meteen duidelijk maakte dat hij niet ging meedoen voor de overwinning. Wie ook niet meedeed voor de beste plaatsen was Thed Björk (Lynk & Co). Gisteren tijdens de kwalificatie crashte hij zwaar en vandaag was er nog wat schade aan zijn wagen en na tien minuten moest hij de race verlaten.

Omdat Pau een circuit is waar er heel moeilijk voor kan worden gestoken, was de polesitter de favoriet voor vandaag. Girolami startte goed en maakte die favorietenrol waar, want na een half uur en één extra ronde kwam hij zonder veel problemen als eerste over de streep. Zijn team- en landgenoot Guerrieri bleef altijd op een goede seconde en finishte ook zo. Plaats drie was voor Yvan Muller en kon de eer wat redden voor Lynk & Co. In de WTCR doet ook een Belg mee. Gilles Magnus (Audi) startte vanop plaats elf en kon twee posities goedmaken en op negen eindigen. Om 17u10 is er een tweede race, maar dan van 25 minuten + één ronde.