Home > Circuit > In een notendop: FFSA F4 – F4 Italië – FRECA – W Series

In een notendop: FFSA F4 – F4 Italië – FRECA – W Series

  • F4 FFSA – De Fransman Romain Andriolo scoorde zijn eerste zege in het Franse Formule 4 kampioenschap met de winst in de tweede race van de meeting op Pau. Hij bleef voor aan de jonge Duitser Max Reis. Onze landgenoot Lorens Lecertua deed het meer dan goed met een mooie zevende plaats. De derde race op het programma van het Pau weekend, werd een zaak voor de Japanner Arao Souta, die het haalde voor titelfavoriet Hugh Barter. Lorens Lecertua moest opgeven.

  • F4 Italië – De Braziliaan Rafael Camara begon voor Prema uitstekend aan zijn Italiaanse campagne met een zege in de eerste race van het Imola weekend. Hij eindigde voor Alexander Dunne (US Racing) en de Rus Nikita Bedrin (PHM). Zegefavoriet en poleman Kimi Antonelli kende een technisch probleem en moest opgeven. Van Belgische kant zagen we een mooie tiende plaats voor Maya Weug (Iron Lynx) en een goed debuut voor Jules Castro (Van Amersfoort), die de finish haalde in zestiende positie. Op zondag zijn er nog twee races.

  • W Series – Het was Nerea Marti die mocht starten op pole voor de openingswedstrijd van het W Series seizoen in het kader van de Grand Prix van Miami. Marti miste compleet haar start en de zege ging naar regerend kampioene Jamie Chadwick, die zeer geduldig haar rivales in de fout dwong. Mooie inhaalrace van Marta Garcia, tweede aan de finish vanuit een tiende startplaats. De derde podiumtrede was voor Jessica Hawkins.
  • FRECA – Dino Beganovic (Prema) won op zaterdag de eerste race van de afspraak voor het Formula Regional European kampioenschap op Imola. Poleman Gabriele Mini (ART) liep tegen een bestraffing omdat hij zijn wagen had bewogen op de startgrid. Zijn ART-teamgenoot Mari Boya greep de leiding van de race maar liet zich nog opzij zetten door Beganovic. Paul Aron (Prema) pakte de derde plaats. Vandaag zondag is er nog een tweede race op Imola. Het is opnieuw Gabriele Minì die vanaf de pole zal starten, met naast zich Tim Tramnitz (Trident).

foto: ©ffsa.org