Home > Circuit > In een notendop: GT

In een notendop: GT

  • British GT – Dit weekend staat de tweede race, Silverstone 500, op het programma. De polepositie was voor de Lamborghini van Barwell Motorsport van het duo Mitchell-Balon. In GT4 was de snelste tijd dan weer voor de Steller Motorsport Audi van Williams-Fielding.
  • Nürburgring 24 – In Duitsland werd er geracet vandaag, deze keer in het kader van de 24 uur. Er staan twee races van drie uur op het programma, deze dienen als laatste opwarming voor de deelnemers van de etmaalrace later deze maand. De eerste van twee kwalificatieraces werd gewonnen door de BMW M4 GT3 van het BMW Junior Team door het trio Harper-Hesse-Verhagen. Het podium werd verder aangevuld door de ROWE BMW van Eng-Farfus-Yelloly en de Mercedes van GetSpeed bestuurd door Engel-Gounon-Juncadella.
    Er namen ook heel wat Belgen deel aan deze race. Topfavoriet Dries Vanthoor deelde zijn Phoenix Racing Audi met Frédéric Vervisch, ze haalden de finish echter niet. Alessio Picariello nam geen deel aan de eerste race ondanks aanwezig te zijn. Guillaume en Maxime Dumarey deelden hun PROsport Aston Martin met landgenoot Simon Balcaen, zij werden tweede in SP8T. In de andere PROsport wagen (Aston Martin) eindigde Guido Dumarey en Nico Verdonck dan weer tweede in SP10. Recep en Hakan Sari (BMW) werden derde in SP10.
    Zondagvoormiddag volgt een shoot-out kwalificatie voor elke deelnemende wagen. De tweede race vangt aan om 14u00 Belgische tijd. (Foto: © BMW Motorsport)
You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
In een notendop: GT Open – British GT
Speedweek Spa: zondag door de lens van Joachim Cieters