Home > Electric > In een notendop: ETCR

In een notendop: ETCR

Foto: © Cupra

  • Pau circuit – het eerste weekend van het tweede seizoen van de eTouring Car World Cup wordt gehouden in Pau. Vorig jaar stond het 2,762 kilometerlange circuit niet op de kalender, maar nu mag het, het seizoen aftrappen.
  • vrije training 1 Fast pool – het kampioenschap wordt in twee groepen (pools) verdeeld, de Pool Fast en de Pool Furious. De eerste vrije training van de dag was voor de Fast pool en daarin was de Fransman Adrien Tambay (Cupra) het snelst. Met een 1’22″998 was hij maar vijf honderdsten sneller dan zijn Britse teamgenoot Tom Blomqvist. De Cupra had in deze sessie duidelijk de snelste wagen, want plaats drie, Norbert Michelisz (Hyundai), zijn beste tijd was bijna twee seconden trager.
  • Vrije training Furious Pool – Het kampioenschap wordt in twee ‘pools’ verdeeld, de Pool Fast en de Pool Furious. De eerste vrije training van de dag was voor de Fast Pool en daarin was de Fransman Adrien Tambay (Cupra) het snelst. Ook in de Furious Pool was de Cupra het snelst. De Zweed Mattias Ekström was met een tijd van 1’23”199 meer dan een halve seconde sneller dan de Spanjaard Mikel Azcona in de Hyundai. Zijn teamgenoot Kevin Ceccon vervolledigde de top 3. Om 19u40 begint de tweede vrije training voor de Furious Pool
  • Maxime Martin (Romeo Ferraris) – in de ETCR doet er ook een Belg mee. Martin rijdt met een Alfa Romeo Guillia en zit ook in de Fast Pool. De eerste vrije training van het seizoen ging nog niet volgens plan voor de Belg, want hij eindigde slechts vijfde (van de zes) en was drie tienden trager dan zijn Italiaanse teamgenoot Luca Filippi. Martin mag om 20u15 de baan opnieuw op voor zijn tweede training van de dag.